Αλεξανδρούπολη: Ferry boat μετατράπηκε σε πλωτό νοσοκομείο – ΒΙΝΤΕΟ

Σε εξέλιξη βρίσκεται η προληπτική εκκένωση του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου της Αλεξανδρούπολης, με τους ασθενείς να μεταφέρονται σε ένα… πλωτό νοσοκομείο.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει η ΕΡΤ το ferry boat «Αδαμάντιος Κοραής» -που υπό κανονικές συνθήκες πραγματοποιεί το δρομολόγια Αλεξανδρούπολη-Σαμοθράκη, έχει επιταχθεί προκειμένου να λειτουργήσει (για όσο διαρκέσει η κρίση με τη μεγάλη φωτιά) ως πλωτό νοσοκομείο στο οποίο θα φιλοξενηθούν δεκάδες άνθρωποι που νοσηλεύονταν στο Γενικό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης το οποίο εκκενώθηκε.

Σύμφωνα με τον ανταποκριτή της ΕΡΤ, το πλοίο θα φιλοξενήσει 90 ασθενείς, τους οποίους μεταφέρουν εκεί τα ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ. Στο πλοίο θα υπάρχουν γιατροί και νοσηλευτικό προσωπικό, ενώ τη σίτιση των ασθενών θα αναλάβει εταιρία κέτερινκ.

Το ζήτημα που έχει δημιουργηθεί είναι πως το πρωί της Τρίτης, σε λίγες ώρες από τώρα, το «Αδαμάντιος Κοραής», είχε προγραμματισμένο δρομολόγιο από το λιμάνι της Αλεξανδρούπολής προς εκείνο της Σαμοθράκης με 600 επιβάτες. Αυτή την ώρα εξετάζονται όλες οι πιθανές επιλογές που υπάρχουν για να πραγματοποιηθεί το ταξίδι με άλλο πλοίο.

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, από το νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης έχουν απομακρυνθεί πάνω από 200 ασθενείς. Στο νοσοκομείο της Καβάλας θα μεταφερθούν τα βρέφη, στο νοσοκομείο Ξάνθης οι έγκυες, ενώ, σύμφωνα με τον σχεδιασμό, κάποιοι ασθενείς θα μεταφερθούν και σε νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης. Το ζήτημα, ωστόσο, παραμένει η μεταφορά των ασθενών που βρίσκονται στις ΜΕΘ του νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ