Αλεξανδρούπολη: Ενοχλημένος ο Μητροπολίτης Άνθιμος για την… θερινή ενδυμασία του Αμερικανού πρέσβη

Η εμφάνιση του Αμερικανού πρέσβη Τζορτζ Τσούνη στην Αλεξανδρούπολη προκάλεσε την ενόχληση του Μητροπολίτη Άνθιμου.

Ο Αμερικανός πρέσβης Τζορτζ Τσούνης επισκέφθηκε ανεπίσημα την Αλεξανδρούπολη για πρώτη φορά και οι φωτογραφίες που έβγαλε έκαναν τον γύρο του διαδικτύου.

Η ενδυμασία και κυρίως η μπλούζα που φορούσε φαίνεται πως ενόχλησαν τον Μητροπολίτη Αλεξανδρουπόλεως Άνθιμο, που τόνισε ότι ο πρέσβης δεν μπορεί να εμφανίζεται στην πόλη ανεπίσημα και μάλιστα με ανέμελη – όπως την χαρακτηρίζει – θερινή ενδυμασία.

Ο Ελληνοαμερικανός πρέσβης, βρέθηκε πρώτη φορά στην Αλεξανδρούπολη, συνοδεύοντας τον γνωστό φιλέλληνα και ένθερμο υποστηρικτή διαχρονικά των ελληνικών θέσεων στις ΗΠΑ, Ρόμπερτ Μενέντεζ. Μαζί τους σε αυτή την ανεπίσημη επίσκεψη ήταν και ο στρατιωτικός ακόλουθος της πρεσβείας των ΗΠΑ στην Ελλάδα και ο πρόεδρος του Οργανισμού Λιμένος της περιοχής Κώστας Χατζημιχαήλ.

Ο πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών Σχέσεων της Γερουσίας, ενημερώθηκε για την εφαρμογή της Ελληνοαμερικανικής Αμυντικής Συμφωνίας όσον αφορά το σκέλος της σημασίας και της χρησιμοποίησης του λιμανιού της Αλεξανδρούπολης.

Ο Τζορτζ Τσούνης όπως φαίνεται στις φωτογραφίες του evros-news.gr, φορούσε βερμούδα, σανδάλια και μια μωβ μπλούζα που έγραφε «pride beach».

Δείτε παρακάτω τη γραπτή δήλωση του Μητροπολίτη Αλεξανδρουπόλεως για την εμφάνιση του Αμερικανού πρέσβη Τζορτζ Τσούνη…

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ