Αλέξανδρος Γρηγορόπουλος: «Φρούριο» η Αθήνα για τα 14 χρόνια από τη δολοφονία του – Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο κέντρο

Συγκεντρώσεις και πορείες στη μνήμη του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου έχουν προγραμματιστεί για σήμερα, Τρίτη 6 Δεκεμβρίου καθώς συμπληρώνονται 14 χρόνια από το βράδυ που ο μαθητής έπεσε νεκρός στα Εξάρχεια, από τα πυρά του τότε ειδικού φρουρού Επαμεινώνδα Κορκονέα.

Αλέξανδρος Γρηγορόπουλος: «Αστακός» η Αθήνα για τα 14 χρόνια από τη δολοφονία του – 4.000 αστυνομικοί, drone και αύρες

Στις 12:00 το μεσημέρι έχει προγραμματιστεί συγκέντρωση μαθητών στα Προπύλαια και στις 18:00 το απόγευμα συγκέντρωση διαφόρων συλλογικοτήτων, ενώ θα ακολουθήσουν πορείες στη Βουλή.

Επίσης, στις 21:00 έχει προγραμματιστεί εκδήλωση μνήμης στη διασταύρωση των οδών Μεσολογγίου και Τζαβέλλα, όπου έπεσε νεκρός ο Αλέξανδρος Γρηγορόπουλος.

Οι φετινές εκδηλώσεις θα γίνουν σε κλίμα που είναι ήδη τεταμένο εξαιτίας και του περιστατικού με τον πυροβολισμό του 16χρονου Ρομά από αστυνομικό, στη Θεσσαλονίκη.

«Φρούριο» η Αθήνα για την επέτειο της δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου

Περισσότεροι από 4.000 αστυνομικοί θα βρίσκονται επί ποδός, όπως προβλέπουν οι έως τώρα σχεδιασμοί της ΕΛ.ΑΣ., ενώ αναμένεται να φτάσουν στην Αθήνα για ενίσχυση και διμοιρίες των ΜΑΤ από την περιφέρεια. Παράλληλα, drone και ελικόπτερα θα δίνουν ζωντανά εικόνα στο κέντρο επιχειρήσεων της ΓΑΔΑ, ενώ θα επιστρατευθούν και οι «Αίαντες», οι ειδικά διαμορφωμένες υδροφόρες της αστυνομίας.

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Αθήνα την Τρίτη – Ποιες ώρες θα κλείσει ο σταθμός του Μετρό «Πανεπιστήμιο»

Επιπλέον, κυκλοφοριακές ρυθμίσεις έχει προγραμματίσει η Τροχαία στο κέντρο της Αθήνας, λόγω των συγκεντρώσεων-πορειών, που έχουν εξαγγελθεί για την επέτειο της δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

Όπως ανακοινώθηκε, οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις που έχουν προγραμματιστεί, θα πραγματοποιούνται σταδιακά και ανάλογα με τις παρουσιαζόμενες κυκλοφοριακές συνθήκες.

Από τη διεύθυνση Τροχαίας Αττικής, σχεδιάστηκαν και θα ληφθούν μέτρα διευκόλυνσης της κυκλοφορίας στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου της Αθήνας. Παρακαλούνται οι οδηγοί να αποφύγουν την κίνηση και στάθμευση των οχημάτων τους στους χώρους των εκδηλώσεων, καθώς επίσης και στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου, τόσο για την εξυπηρέτησή τους, όσο και για την αποτροπή πρόσθετων κυκλοφοριακών προβλημάτων.

Κλειστός θα είναι αύριο Τρίτη, από τις 9 το πρωί, ο σταθμός της Γραμμής 2 του Μετρό «Πανεπιστήμιο» και οι συρμοί θα διέρχονται από αυτόν χωρίς να πραγματοποιούν στάση, με εντολή της ΕΛ.ΑΣ.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ