Αλαλούμ με το αυτόφωρο στα καταστήματα

Αλαλούμ με το αυτόφωρο στα καταστήματα

Εμπλοκή έχει προκύψει με το ζήτημα του αυτοφώρου για όσους ιδιοκτήτες εμπορικών καταστημάτων ή υπαλλήλους εργαστούν πριν από την 1 το μεσημέρι της Μεγάλης Παρασκευής. Τη σύγχυση προκάλεσε ένας νόμος του 1976 που προβλέπει την σύλληψη των καταστηματαρχών καθώς και των υπαλλήλων εμπορικών καταστημάτων που θα εργαστούν ή θα επιχειρήσουν να εργαστούν πριν την ολοκλήρωση του θρησκευτικού μυστηρίου της Αποκαθήλωσης το μεσημέρι της Μεγάλης Παρασκευής.

Ο συγκεκριμένος νόμος περιλαμβάνεται σε εγκύκλιο του Σώματος Επιθεωρητών Εργασίας (ΣΕΠΕ) και προκάλεσε την έντονη αντίδραση του εμπορικού κόσμου με τους επιθεωρητές εργασίας να διαμηνύουν πως δεν πρόκειται να προχωρήσουν σε καμία σύλληψη καθώς και πέρυσι προέβησαν μόνο σε προληπτικές, προφορικές συστάσεις.

Ωστόσο, πηγές από το υπουργείο Εργασίας διαρρέουν ότι δεν θα υπάρξει καμία σύλληψη για όσους επιλέξουν να εργαστούν σήμερα πριν τη 1.

Το ωράριο λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων και των σούπερ μάρκετ για σήμερα είναι από την 1 το μεσημέρι μέχρι τις 7 το απόγευμα.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ