Ακρόπολη: Αντιδράσεις για τους τουρίστες που ντύθηκαν αρχαίοι Έλληνες – Κασσελάκης: «Δεν μας αξίζει τέτοια κατάρρευση»

Αντιδράσεις προκάλεσε η εικόνα τουριστών- δήθεν μοντέλων, που πόζαραν ντυμένοι ως αρχαίοι Έλληνες στην Ακρόπολη, αργά το απόγευμα του Σαββάτου, ντυμένοι με χλαμύδες και κρατώντας περικεφαλαίες και ασπίδες, ενώ είχαν βάψει λευκά τα πρόσωπά τους. Ήδη, έχει διαταχθεί Ένορκη Διοικητική Εξέταση (ΕΔΕ), προκειμένου να διαπιστωθούν τα πραγματικά περιστατικά και να αποδοθούν ευθύνες.

Διευθυντής του Μουσείου Ακρόπολης: Προσβλητικός ο τρόπος που το Βρετανικό Μουσείο νοικιάζει τους χώρους του

Ειδικότερα, η ομάδα των τουριστών πόζαρε με φόντο τον Παρθενώνα, ενώ έκατσαν και στα Προπύλαια, υποδεχόμενοι δήθεν τους τουρίστες.

Οι εικόνες προκάλεσαν αντιδράσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, όπου κυκλοφόρησαν φωτογραφίες με τους τουρίστες να έχουν ντυθεί Ηρακλής ή Αμαζόνα, άλλοι ως αρχαιοελληνικά αγάλματα και άλλοι ως θεότητες.

Διατάχθηκε ΕΔΕ για το περιστατικό.

Απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων, η Έφορος της Πόλεως των Αθηνών, Έλενα Κουντούρη ανέφερε τα εξής:

1. Δεν αποτελεί σε καμία περίπτωση τμήμα της VIP ξενάγησης, δεδομένου ότι η έναρξη της εν λόγω δράσης προγραμματίζεται από τον ΟΔΑΠ, μετά τις 10 Μαΐου τ.έ

2. Δεν είχε διοργανωθεί από την Εφορεία κάποια δράση ή ξενάγηση ούτε έχει δοθεί σχετική έγκριση από το Υπουργείο.

3. Καθώς τον χώρο επισκέφθηκαν -με εισιτήριο- πολυμελείς ομάδες επισκεπτών, μεταξύ αυτών εμφιλοχώρησαν ορισμένοι με αρχαιοελληνικές ενδυμασίες, χωρίς να γίνουν αντιληπτοί από το φυλακτικό προσωπικό της Υπηρεσίας, αν και προσφάτως έχει ουσιαστικά ενισχυθεί, με ΙΔΟΧ προσωπικό.

4. Ήδη, έχει διαταχθεί Ένορκη Διοικητική Εξέταση (ΕΔΕ), προκειμένου να διαπιστωθούν τα πραγματικά περιστατικά και να αποδοθούν ευθύνες.

Το ζήτημα προκάλεσε αντιδράσεις και σε πολιτικό επίπεδο, με την βουλευτή Χαλκιδικής και τομεάρχη Πολιτισμού Κυριακή Μάλαμα να ζητά διευκρινίσεις από την κυβέρνηση.

Αρχαιολόγοι: Η ηγεσία του ΥΠΠΟ δε μας ενημέρωσε ποτέ για τίποτα

Για το ζήτημα τοποθετήθηκε η αντιπρόεδρος του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων Δέσποινα Κουτσούμπα, η οποία σε ανάρτησή της στο Χ, σημείωσε: «Ακόμη ψάχνουμε να βρούμε τι συνέβη χτες στην Ακρόπολη. Άλλοι λένε ότι ήταν το πρώτο πριβέ, άλλοι ότι ήταν επίσημοι. Όποιος ξέρει κάτι, ας στείλει. Το σίγουρο είναι ότι ο εξευτελισμός μας προχωρά ακάθεκτος».

Χαμός στο Χ

Όπως ήταν φυσικό, το συμβάν πήρε διαστάσεις και στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης Χ, με το hashtag #Aκρόπολη να συγκεντρώνει πολλά σχόλια, άλλα ειρωνικά, άλλα χιουμοριστικά και άλλα άκρως επικριτικά από τους χρήστες.

Κασσελάκης: «Δεν μας αξίζει τέτοια κατάρρευση»

Την αντίδραση και του Στέφανου Κασσελάκη προκάλεσε η κίνηση των τουριστών, ο οποίος σε δημόσια ανάρτηση του ρίχνει βέλη προς τη κυβέρνηση σχολιάζοντας ότι, «Μπορείτε να είστε υπερήφανοι για τη σημερινή κατάσταση της χώρας μας, από τον Παρθενώνα μέχρι τα νοσοκομεία, από τους θεσμούς μέχρι την καθημερινότητα; Δε μας αξίζει τέτοια κατάρρευση. Πρέπει να βάλουμε τα κομμάτια στη σειρά από την αρχή. Πρέπει να επιστρέψουμε στην αξιοπρέπεια».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ