Αιτωλοακαρνανία: Θρήνος και οργή για τον θάνατο της 30χρονης εγκύου στην Κατούνα – ΒΙΝΤΕΟ

Θρηνεί η Κατούνα Αιτωλοακαρνανίας για τον ξαφνικό θάνατο της 30χρονης εγκύου από πνευμονική εμβολή το μεσημέρι της Μεγάλης Παρασκευής στο σπίτι της. Την άτυχη γυναίκα βρήκε νεκρή ο σύζυγός της. Μετά το τραγικό συμβάν, στην περιοχή πληθαίνουν οι οργισμένες φωνές για το Κέντρο Υγείας Κατούνας, που δεν λειτουργεί σε 24ωρη βάση, παρά μόνο για οκτώ ώρες τη μέρα. Ωστόσο, η ιατροδικαστής που εξέτασε την άτυχη κοπέλα αναφέρει πώς δεν θα υπήρχε τρόπος να σωθεί η ζωή της, ακόμα και αν το κέντρο λειτουργούσε κανονικά, όπως αναφέρθηκε στο MEGA.

Όπως καταγγέλλει η ΠΟΕΔΗΝ, «την Μεγάλη Παρασκευή το μεσημέρι, που το χρειάσθηκε η νεαρή άτυχη έγκυος γυναίκα ήταν αργία και δεν λειτουργούσε. Δεν υπήρχε ούτε ασθενοφόρο, για να διασφαλιστεί η έγκαιρη διακομιδή της. Αντί λοιπόν να της παρασχεθεί ιατρική φροντίδα σε πέντε λεπτά της παρασχέθηκε σε μία ώρα».

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία, Μιχάλη Γιαννάκο, που μίλησε στο MEGA, «Τη Μεγάλη Παρασκευή η νεαρή γυναίκα έχασε τη ζωή της στο σπίτι της που βρίσκεται πέντε λεπτά από το Κέντρο Υγείας. Το Κέντρο Υγείας είναι αγροτικού τύπου και θα έπρεπε να λειτουργεί 24 ώρες το 24ωρο. Μπορεί να μην μπορούσε να γίνει και τίποτα για την κοπέλα, γιατί το πρόβλημα υγείας ήταν σοβαρό. Αλλά το περιστατικό έπρεπε να αντιμετωπιστεί αλλιώς και η κοπέλα να μεταφερθεί άμεσα».

«Πριν από δύο χρόνια 65χρονος, πάλι από τη περιοχή με κλειστό το Κέντρο Υγείας που θα μπορούσε τώρα να ζει, ξεψύχησε στο αυτοκίνητο του γιου του, καθ’οδόν προς το Κέντρο Υγείας Αμφιλοχίας για τους ίδιους λόγους», πρόσθεσε ο ίδιος.

«Υπάρχουν κέντρα υγείας που δεν μπορούν να κάνουν ούτε έναν αιματολογικό έλεγχο. Η κοπέλα είχε ένα σοβαρό πρόβλημα που δύσκολα θα μπορούσαν να τη σώσουν. Γιατροί όμως μου είπαν ότι έπρεπε να είμαστε γρήγορα στο περιστατικό, να της δώσουμε οξυγόνο, να της κάνουμε την ενέσιμη αγωγή που πρέπει και να τη μεταφέρουμε στο νοσοκομείο, μήπως και μπορούσε να σωθεί. Οι γιατροί της Κατούνας κάνουν εφημερίες σε διπλανά Κέντρα Υγείας», εξήγησε ο κ. Γιαννάκος.

Δείτε το βίντεο του MEGA:

Μοιράσου το:
σχολίασε κι εσύ
Ροή
Lifestyle
Κοινωνία
Πολιτική

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.