Αιματηρή ληστεία στην Κατερίνη

Αιματηρή ληστεία στην Κατερίνη

Συνελήφθησαν από την αστυνομία στην εθνική οδό Αθηνών-Θεσσαλονίκης ένας 47χρονος και ένας 27χρονος, οι οποίοι νωρίτερα είχαν ληστέψει κοσμηματοπωλείο στην Κατερίνη. Ενώ οι αρχές αναζητούν έναν 23χρονο.

Συγκεκριμένα, σήμερα το πρωί δύο αλλοδαποί 23 και 27 ετών εισέβαλλαν στο κοσμηματοπωλείο 42χρονου με το πρόσχημα της εμπορίας κοσμημάτων. Όμως με την απειλή όπλου εγκλώβισαν τον ιδιοκτήτη και την αδελφή του σε βοηθητικό χώρο και αφαίρεσαν από τις προθήκες και τα συρτάρια κοσμήματα αξίας 167.000 ευρώ.

Κατά τη διαφυγή τους ο ιδιοκτήτης φώναξε βοήθεια από τον κόσμο και ένας 24χρονος υπάλληλος άλλου καταστήματος προσπάθησε να τους σταματήσει.

Ο 23χρονος δράστης όμως τον τραυμάτισε με τη λαβή του όπλου στο κεφάλι και ακολούθως πυροβόλησε εναντίον του μία φορά, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί στο πόδι μία 44χρονη υπάλληλος που εργαζόταν σε άλλο κατάστημα.

Ο 27χρονος δράστης, για να βοηθήσει τον 23χρονο, πυροβόλησε στον αέρα δύο φορές και στη συνέχεια άρχισαν να τρέχουν εγκαταλείποντας το σάκο με τα κοσμήματα. Οι δράστες αρχικά διέφυγαν πεζοί και στη συνέχεια επιβιβάστηκαν σε ένα αυτοκίνητο όπου τους περίμενε ο 47χρονος.

Άμεσα κινητοποιήθηκαν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις για τον εντοπισμό των δραστών και στήθηκαν μπλόκα σε κομβικά σημεία και πιθανούς δρόμους διαφυγής.

Στο πλαίσιο των αναζητήσεων, εντοπίστηκε σε σύντομο χρονικό διάστημα το όχημα στην εθνική οδό, καταδιώχθηκε και ακινητοποιήθηκε στο ύψος διοδίων Λεπτοκαρυάς, οπότε και συνελήφθησαν ο 47χρονος ημεδαπός και ο 27χρονος υπήκοος Αλβανίας.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Κατερίνης.

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ