Αιφνιδιαστική συγκέντρωση φοιτητών έξω από το Μέγαρο Μαξίμου

Αιφνιδιαστική συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο κέντρο της Αθήνας πραγματοποίησαν το πρωί της Παρασκευής (5/1) φοιτητές, οι οποίοι αντιδρούν στο νομοσχέδιο της κυβέρνησης για τα ιδιωτικά Πανεπιστήμια.

Οι φοιτητές κατευθύνθηκαν και προς το Μέγαρο Μαξίμου, όπου άνοιξαν πανό που έγραφε «Όχι στα Ιδιωτικά Πανεπιστήμια, πτυχία με αξία – δωρεάν σπουδές. Να μην κατατεθεί το νομοσχέδιο!».

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε το ΠΑΜΕ, καταγγέλλεται ότι η κυβέρνηση απάντησε με ΜΑΤ και άλλες αστυνομικές αστυνομικές δυνάμεις «που προπηλάκισαν τους φοιτητές για να μην ακουστεί η φωνή τους».

«ΜΑΤ και προπηλακισμοί στην παρέμβαση των φοιτητών έξω από το Μέγαρο Μαξίμου ενάντια στα ιδιωτικά πανεπιστήμια» αναφέρει το ΠΑΜΕ και συμπληρώνει: «Παρέμβαση πραγματοποίησαν φοιτητικοί σύλλογοι έξω από το Μέγαρο Μαξίμου ενάντια στα σχέδια της κυβέρνησης για ιδιωτικά πανεπιστήμια. Η κυβέρνηση απάντησε με ΜΑΤ και άλλες αστυνομικές δυνάμεις που προπηλάκισαν τους φοιτητές για να μην ακουστεί η φωνή τους».

Ο Άγγελος Θωμόπουλος, πρόεδρος του Φοιτητικού Συλλόγου Τοπογράφων Μηχανικών ΕΜΠ, τονίζει σε δήλωσή του πως «οι φοιτητές σήμερα ήρθαμε έξω από το Μέγαρο Μαξίμου για να ξεκαθαρίσουμε πως το απαράδεκτο νομοσχέδιο της κυβέρνησης για τα ιδιωτικά Πανεπιστήμια δεν πρόκειται να περάσει. Ήρθαμε εδώ γιατί δεν θέλουμε να διαλυθούν τα πτυχία μας, να υποβαθμιστούν οι σπουδές μας» και καταγγέλλει την «απαράδεκτη στάση και παρουσία της αστυνομίας, που προπηλάκισε φοιτητές και αυτή τη στιγμή απαγορεύει τη συγκέντρωση να προχωρήσει».

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ