Αιφνίδια στροφή για τις μετεγγραφές φοιτητών

Αιφνίδια στροφή για τις μετεγγραφές φοιτητών

Τις έντονες αντιδράσεις των πρυτάνεων συναντά η εξαγγελία για επέκταση του δικαιώματος μετεγγραφής σε περισσότερους φοιτητές. Οι πρυτάνεις, οι οποίοι θα συναντηθούν σήμερα με τον υπουργό Παιδείας Ανδρέα Λοβέρδο για το ζήτημα, υποστηρίζουν ότι «οι μετεγγραφές σε συνδυασμό με τον αυθαίρετο ορισμό των εισακτέων θέτουν εκτός ελέγχου την ποιότητα των ακαδημαϊκών λειτουργιών».

Ως βασικό επιχείρημα προβάλλουν ότι μπορεί να επαναληφθεί αυτό που συνέβαινε και παλαιότερα, όταν λόγω μετεγγραφών τα ιδρύματα στα μεγάλα αστικά κέντρα γέμιζαν ασφυκτικά. Έτσι, το εκπαιδευτικό έργο δυσκόλευε σημαντικά και οι διοικήσεις των ιδρυμάτων αντιμετώπιζαν και οικονομικά προβλήματα. Αντίστοιχα, τα περιφερειακά ιδρύματα άδειαζαν από φοιτητές που μετεγγράφονταν στις μεγάλες πόλεις.

Μέχρι στιγμής το υπουργείο δεν έχει οριστικοποιήσει ποιες ακριβώς θα είναι οι ρυθμίσεις του για τις μετεγγραφές. Ωστόσο, την περασμένη Τετάρτη ο υπουργός έδωσε την πρώτη εικόνα του σχεδιασμού για τις μετεγγραφές στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε για τις προτεραιότητες του υπουργείου. Είχε τονίσει ότι θα προστεθούν για τις μετεγγραφές διευρυμένα οικονομικά κριτήρια και η εφαρμογή τους θα γίνει από το ακαδημαϊκό έτος 2014-2015.

Πηγή: ΤΑ ΝΕΑ

 

Διαβάστε επίσης

Αλλαγές μετά το Βατερλώ στην Α’ Λυκείου

Νέα κριτήρια για τις μετεγγραφές των φοιτητών

Πριμ μετεγγραφής φοιτητών και στα μεσαία εισοδήματα

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ