Αιδηψός: Στον εισαγγελέα ο 30χρονος που κλώτσησε το γατάκι στη θάλασσα

Στον εισαγγελέα Χαλκίδας βρίσκεται αυτή την ώρα ο 30 χρόνος από την Αιδηψό που κλώτσησε το γατάκι στη θάλασσα.

Σύμφωνα με το evima.gr, ο 30χρονος δεν απάντησε στις ερωτήσεις των δημοσιογράφων για το εάν έχει μετανιώσει και προχώρησε με συνοδεία αστυνομικών εντός του Δικαστικού Μεγάρου.

Ο 30χρονος που κλώτσησε το γατάκι συνελήφθη το απόγευμα της Δευτέρας.

Τάκης Θεοδωρικάκος: Η ανάρτηση για την σύλληψη του 30χρονου

«Πριν από λίγο συνελήφθη από την Ελληνική Αστυνομία ένα άτομο που κλώτσησε και πέταξε στην θάλασσα ένα γατάκι», αναφέρει στην ανάρτησή του ο υπουργός.

«Η βία απέναντι και στα ζώα είναι απαράδεκτη. Η κυβέρνηση έχει ψηφίσει έναν αυστηρό νόμο για την προστασία των ζώων από την κακοποίηση ο οποίος εφαρμόζεται πλέον, αλλά σε κάθε περίπτωση αυτό είναι θέμα ανθρωπιάς και πολιτισμού. Θλίβομαι βαθιά για όσους κακομεταχειρίζονται τα ζώα και για όσους το ανέχονται. Συγχαίρω από καρδιάς όσους ανέδειξαν το θέμα. Ο λόγος τώρα ανήκει στην ελληνική δικαιοσύνη», συμπλήρωσε.

Υπενθυμίζεται ότι ο βασανισμός ζώου αποτελεί κακούργημα και επιφέρει πρόστιμο έως και 50.000 ευρώ και ποινή φυλάκισης έως 10 έτη.

Σάλος από το βίντεο με το γατάκι

Η εικόνα του άνδρα να κλωτσά μια γάτα στη θάλασσα, σε ταβέρνα στην Αιδηψό, προκάλεσε οργή στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αλλά και την παρέμβαση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Τάκη Θεοδωρικάκου που ζήτησε τον εντοπισμό του δράστη της κακοποίησης του ζώου. Λίγες ώρες μετά, ο άνδρας εντοπίστηκε σε σπίτι στην Λιχάδα Ευβοίας, όπου φιλοξενείτο και συνελήφθη. Οδηγήθηκε στο αστυνομικό τμήμα Ιστιαίας και σήμερα στον εισαγγελέα.

Πρόκειται για 30χρονο αλβανικής καταγωγής, ο οποίος έχει απασχολήσει τις Αρχές στο παρελθόν για υπόθεση ναρκωτικών, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες, ταυτοποιήθηκε από το τατουάζ που έχει στο πόδι του και το οποίο φαίνεται στο επίμαχο βίντεο που ανέβασε η παρέα του.  Όπως είπε στους αστυνομικούς, είχαν πάει με την παρέα του στη συγκεκριμένη ταβέρνα. “Παίζαμε με τις γάτες, όπως παίζουν όλοι”, φέρεται να ήταν τα πρώτα λόγια του.

Σημειώνεται ότι ο 30χρονος δεν είναι το άτομο που νωρίτερα είχε ανεβάσει βίντεο στα social media, προσπαθώντας να δικαιολογήσει τις αποτρόπαιες πράξεις του φίλου του και να.. βγει και από πάνω. Στην παρέα ήταν τρία άτομα, δύο άνδρες (0 30χρονος και ο άνδρας που απάντησε για το περιστατικό στο Instagram)  καθώς και μια γυναίκα. Σύμφωνα με πληροφορίες, δεν αποκλείεται να υπάρξουν και άλλες συλλήψεις για την υπόθεση.

Αιδηψός: Νέες δηλώσεις από τον άνδρα που ανέβασε το βίντεο με το γατάκι

Ο Μανώλης Καραμανώλης είναι ο άνδρας που δημοσίευσε το εν λόγω βίντεο στα social media με αποτέλεσμα να προκληθεί τεράστια κατακραυγή. Το πρωί της Τρίτης, μέσα από τον αέρα της εκπομπής “Πρωινό” του ΑΝΤ1, ο ίδιος θέλησε να ζητήσει εκ νέου συγγνώμη τόσο για το περιστατικό όσο και τον τρόπο που αντέδρασε στη συνέχεια.

 

“Θέλω να ζητήσω μια συγνώμη για το βίντεο που ανάρτησα στα social media. Δεν έχω ξαναβρεθεί σε τέτοια θέση να δέχομαι τέτοιο bullying. Δεν ξέρω πως να το πω τώρα… Είναι πρωτόγνωρο για μένα, γι’ αυτό αντέδρασα έτσι” είπε.

“Θέλω να σας πω ότι δεν εμπλέκεται κανένας από αυτούς που κατηγορούν σε βίντεο και φωτογραφίες. Ο κατηγορούμενος είναι ήδη στην αρχή, η δικαιοσύνη θα δώσει δικαίωση. Εμείς είμαστε έξω και δεν έχουμε κάποια παραπτώματα, δεν έχουμε κάνει κάτι και τα υπόλοιπα αναμένονται” υποστήριξε.

“Δεν διέπραξα εγώ αυτή την πράξη και ζητώ συγνώμη για το βίντεο που ανέβασα. Ήμουν και δεν ήμουν στην συγκεκριμένη παρέα. Δεν μπορώ να σας πω παραπάνω, η δικαιοσύνη θα μας κρίνει” σημείωσε χαρακτηριστικά ο Μανώλης Καραμανώλης στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1 ενώ υποστήριξε πως πήγε να δει το γατάκι και είναι καλά στην υγεία του.

Τέλος, ανέφερε πως το σκυλάκι που είναι βαμμένο πράσινο δεν είναι δικό του.

Exit mobile version