Αγρότες: Με συμβολικούς αποκλεισμούς συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις – Δυναμικό συλλαλητήριο στην Αγιά

Παραμένουν στα μπλόκα οι αγρότες και συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους, που θα κλιμακωθούν με την κάθοδο των τρακτέρ στην Αθήνα για το συλλαλητήριο που θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Τρίτη.

Οι αγρότες, που δηλώνουν απογοητευμένοι από τα μέτρα που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός, προχωρούν και σήμερα σε αποκλεισμούς δρόμων και τελωνείων, ενώ στην Αγιά πραγματοποιήθηκε δυναμικό συλλαλητήριο. Συμβολικοί αποκλεισμοί πραγματοποιούνται ήδη σε πολλά σημεία του εθνικού οδικού δικτύου, ενώ στα τελωνεία της Νίκης, των Ευζώνων και των Κήπων τα τρακτέρ είναι έτοιμα να μπλοκάρουν την κυκλοφορία.

Στη διάρκεια της σύσκεψης στη Νίκαια της Λάρισας συμφώνησαν όλοι στην ανάγκη κλιμάκωσης των κινητοποιήσεων θεωρώντας ότι δεν ικανοποιήθηκαν τα αιτήματά τους . Πεποίθηση των αγροτών είναι ότι υπάρχουν κι άλλα δημοσιονομικά περιθώρια για να ενισχυθούν περισσότερο σχετικά με το κόστος παραγωγής δηλαδή το ρεύμα και το πετρέλαιο, την Κοινή Αγροτική Πολιτική και τον κανονισμό του ΕΛΓΑ.

Συλλαλητήριο στην Αγιά Λάρισας

Εν αναμονή της καθόδου στην Αθήνα με τρακτέρ και λεωφορεία, οι αγρότες πραγματοποίησαν ακόμη ένα δυναμικό συλλαλητήριο στην Αγιά Λάρισας το πρωί της Παρασκευής (16/2).

Οι αγρότες της περιοχής έβγαλαν τα τρακτέρ τους στους δρόμους, διατρανώνοντας την μη ικανοποίησή τους από τα μέτρα που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός σε αντιπροσωπεία των αγροτών, την περασμένη Τρίτη.

«Είναι ψίχουλα αυτά που μας έδωσε ο πρωθυπουργός» τόνισε ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Αγιάς κ. Βασίλης Σμυρλής, σύμφωνα με το onlarissa για να συμπληρώσει:

«Αυτό που αισθανόμαστε δεν είναι απογοήτευση, είναι αγανάκτηση και οργή. Και κάτι που συμβαίνει εδώ στην Αγιά. Ο κ. Τριαντόπουλος μας παραπέμπει σε εποχές Μαυρογιαλούρου. Μοίρασε χρήματα στη Μαγνησία γιατί οι συνάδελφοι εκεί αντιμετώπισαν μεγάλο πρόβλημα, αλλά στην Αγιά που είχε τεθεί σε έκτακτη ανάγκη και κηρύχθηκε πλημμυρόπληκτος, δεν έδωσε τίποτα. Ζητάμε άμεσες και δίκαιες αποζημιώσεις και για εμάς».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ