Αγρότες: Κλιμάκωση των κινητοποιήσεων προτείνει το μπλόκο Πλατυκάμπου

Σε συμβολικό αποκλεισμό της εθνικής οδού στο ύψος του κόμβου Πλατυκάμπου προχωρούν αυτή την ώρα οι αγρότες της Λάρισας, οι οποίοι θα πραγματοποιήσουν και γενική συνέλευση, προκειμένου να διαμορφώσουν την πρόταση που θα καταθέσουν στην αυριανή πανελλαδική σύσκεψη, η οποία θα πραγματοποιηθεί στη Νίκαια για την λήψη των τελικών αποφάσεων σχετικά με την πορεία των κινητοποιήσεών τους.

Πάντως το κλίμα που επικρατεί στο μπλόκο είναι αγωνιστικό με τους αγρότες να επιθυμούν κλιμάκωση των κινητοποιήσεων και μαζική κάθοδο στην Αθήνα. Σύμφωνα με την ΕΡΤ, ήδη ανακοινώθηκε για μεθαύριο, Παρασκευή, η διοργάνωση συλλαλητηρίου στην Αγιά.

Πηγή: ΕΡΤ

Στο μεταξύ την αποχώρηση τους από το μπλόκο του Πλατυκάμπου ανακοίνωσαν σήμερα το πρωί οι αγρότες των παρακάρλιων περιοχών, οι οποίοι βλέπουν τα χωράφια τους να παραμένουν πνιγμένα από το νερό, καθώς όπως υποστηρίζουν δεν εκπροσωπήθηκαν στη 15μελή αντιπροσωπεία που συναντήθηκε με τον πρωθυπουργό και τα αιτήματα τους αγνοήθηκαν.

Κατόπιν τούτου οι συγκεκριμένοι αγρότες καλούν «τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη να συναντηθεί με επιτροπή που εκπροσωπεί τους αγρότες ολόκληρης της Θεσσαλίας, τα κτήματα των οποίων έχουν καταστραφεί από τις πλημμύρες. Το κάλεσμα δεν είναι μια ματαιόδοξη ενέργεια. Μια προσπάθεια αυτοπροβολής. Είναι μια κραυγή αγωνίας αγροτών που πλέον δεν έχουν γη να καλλιεργήσουν».

Πάντως τόσο ο κ. Μαρούδας όσο και ο κ. Παπαγιαννούλης οι οποίοι συμμετείχαν στη συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου μετέφεραν την υπόσχεση που έλαβαν από τον πρωθυπουργό, ΄πως όταν έχει στα χέρια του το φάκελο των Ολλανδών επιστημόνων, θα έχει συνάντηση με τους αγρότες των παρακάρλιων χωριών.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ