Αγρότες αποχωρούν από τα μπλόκα

Αγρότες αποχωρούν από τα μπλόκα

 

 

Από τις 12:00 το μεσημέρι θα αρχίσει η σταδιακή αποχώρηση των τρακτέρ σε 22 μπλόκα σε ολόκληρη τη χώρα, από τον Έβρο μέχρι και την Αχαΐα, όπως έκανε γνωστό στο thesstoday πριν από λίγο ο Χρήστος Γκόντιας, γραμματέας του Πανελλαδικού Συντονιστικού των Αγροτών.

 

Μέχρι τις 10:00 το πρωί της Τετάρτης θα έχει αποχωρήσει και το τελευταίο τρακτέρ από τους δρόμους, ενώ εκείνη ακριβώς την ώρα θα σημάνει και η αναστολή των κινητοποιήσεων για το Πανελλαδικό Συντονιστικό μετά τις ικανοποιητικές ανακοινώσεις που ακολούθησαν τη μίνι διυπουργική συνάντηση εκπροσώπων του Πανελλαδικού Συντονιστικού με τον αναπληρωτή υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης, Μάξιμο Χαρακόπουλο και τον υφυπουργό Οικονομικών Γιώργο Μαυραγάνη.

 

Σύμφωνα με πληροφορίες του thesstoday, η αναστολή των κινητοποιήσεων ορίστηκε για την Τετάρτη, καθότι αύριο Τρίτη θα προσέλθουν ενώπιον των δικαστών οι συλληφθέντες των επεισοδίων της Ανθήλης στη Φθιώτιδα. Γι αυτό και από το συγκεκριμένο μπλόκο δεν θα αποχωρήσουν παρά ελάχιστα τρακτέρ, σε ένδειξη συμπαράστασης προς τους συλληφθέντες.

 

Μάλιστα, το Πανελλαδικό Συντονιστικό βρίσκεται εν αναμονή καλέσματος για προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή σε επίπεδο αρχηγών κομμάτων με μεσολάβηση του αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, Αλέξη Τσίπρα. Δεν αποκλείεται η συζήτηση στη Βουλή να γίνει αύριο.

 

Από την άλλη πλευρά, η Πρωτοβουλία των Αγροτών δηλώνει πως βρίσκεται σε διαρκή κινητοποίηση, ενώ σημαντικός αριθμός από τα μπλόκα της συμπαρατάσσονται με την γραμμή του μπλόκου της Νίκαιας.

 

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της, Θοδωρή Παπακωνσταντίνου, τα μέλη της Πρωτοβουλίας πρόκειται να συναντηθούν εντός της εβδομάδας για να καθορίσουν τα στάση που θα τηρήσουν στο εξής.

 

 

 

 

Πηγή: thesstoday.gr

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ