Αγρίνιο: Στο «μικροσκόπιο» δύο καταγγελίες για bullying σε Γυμνάσιο και Λύκειο

Δύο καταγγελίες για περιστατικά bullying βρίσκονται στο μικροσκόπιο των αστυνομικών αρχών, στο Αγρίνιο.

Στην πρώτη περίπτωση, σύμφωνα με πληροφορίες της ιστοσελίδας agrinionews.gr, τρεις μαθητές κατηγορούνται για απειλή, εξύβριση και πρόκληση σωματικής βλάβης σε βάρος ενός 16χρονου μαθητή. Το περιστατικό φέρεται να συνέβη προχθές σε Λύκειο του Αγρινίου, όταν ένας 16χρονος φέρεται να χτύπησε με γροθιά τον συνομήλικό του και στη συνέχεια το ίδιο έκανε και ο αδελφός του.

Ο μαθητής που έπεσε θύμα του ξυλοδαρμού έφυγε από το σχολείο, ενώ φέρεται να δέχτηκε από επίθεση και από τρίτο μαθητή, έξω από το κτίριο. Ο 16χρονος έσπευσε στο νοσοκομείο, ενώ υπέβαλε και μήνυση, με τους δικούς του να ζητούν την ποινική δίωξη των μαθητών, αλλά και ενός εκπαιδευτικού που φέρεται να τον παρότρυνε να αποχωρήσει από το σχολείο, έξω από το οποίο δέχτηκε επίθεση και από το τρίτο άτομο.

Τα στοιχεία των δύο πρώτων μαθητών που κατηγορούνται ότι χτύπησαν τον 16χρονο είναι γνωστά, ενώ άγνωστη είναι η ταυτότητα του τρίτου μαθητή. Ο καθηγητής κατηγορείται για έκθεση ανηλίκου σε κίνδυνο.

Το δεύτερο περιστατικό φέρεται να διαδραματίστηκε σε Γυμνάσιο, όπου μαθητής καταγγέλλει πως υπέστη ενδοσχολική βια. Από τους οικείους του υποβλήθηκε μήνυση με τις αστυνομικές αρχές να συνεχίζουν την προανακριτική διαδικασία ερευνώντας τα καταγγελλόμενα.

Και για τις δύο υποθέσεις έχει σχηματιστεί σχετική δικογραφία.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ