Αγρίνιο: Ιερέας κοινώνησε με την ίδια λαβίδα που είχαν λάβει τη Θεία Κοινωνία ασθενείς με κορονοϊό

Για “περιφρόνηση της Θείας Κοινωνίας” έκανε λόγο ιερέας από το Αγρίνιο, το κήρυγμα του οποίου κατά τη Θεία Λειτουργία των Θεοφανίων κάνει ήδη τον γύρο του διαδικτύου. Ο Πατήρ Κωνσταντίνος Καντάνης, εφημέριος του Ι.Ν. Αγίου Δημητρίου Αγρινίου, περιέγραψε το δικό του “πείραμα” και ανέλυσε τα επιχειρήματά του για να αναδείξει πως ο κορονοϊός δεν μεταδίδεται από τη Θεία Κοινωνία.

Η Θεία Λειτουργία τα Φώτα τελέστηκε με περιορισμένο αριθμό εντός του ναού και πολλούς πιστούς εξωτερικά, ενώ το κήρυγμά του μεταδόθηκε ζωντανά και έχει αναρτηθεί στο Youtube. Ο Πατήρ Καντάνης ανέφερε ότι το προηγούμενο διάστημα κοινώνησε ασθενείς με κορονοϊό-με όλες τις περαιτέρω προφυλάξεις- και στη συνέχεια κατέλυσε ο ίδιος από την ίδια λαβίδα. Ακολούθως -αν και δεν είχε σύμπτωμα- να υποβληθεί σε τεστ το αποτέλεσμα του οποίου υπήρξε αρνητικό.

“Μόνο με τη δύναμη του Θεού και την ενότητα μπορούμε να κρατηθούμε”, τόνισε, σημειώνοντας πως “η Θεία Κοινωνία δεν μεταβιβάζει γιατί είναι Χριστός”.

Είπε μάλιστα χαρακτηριστικά πως “αν από τα Χριστούγεννα που κοινώνησαν 700 περίπου άτομα εδώ κολλούσαν θα έπρεπε το Αγρίνιο να έχει καταποντιστεί στην ασθένεια”.

Ο πατήρ Καντάνης κατέληξε “πως πρέπει να τηρούμε όσα λένε οι επιστήμονες που τους σεβόμαστε και τους αγαπάμε και πάνω απ΄όλα να έχουμε το Χριστό”.

Πηγή: agriniopress.gr

Μοιράσου το:
σχολίασε κι εσύ
Ροή
Lifestyle
Κοινωνία
Πολιτική

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.