Αγρίνιο: Απέκτησε το πιο σύγχρονο γυμνάσιο στη χώρα – ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ

Το Αγρίνιο απόκτησε ένα εντυπωσιακό νέο σχολείο, το οποίο αποτελεί πραγματικό κόσμημα για την πόλη. Πρόκειται για το νέο κτίριο του 7ου Γυμνασίου, το οποίο εγκαινιάστηκε σήμερα, την Παρασκευή 29/9/2023. Αυτό το νέο σχολικό κτίριο αποτελεί την εκπλήρωση ενός πάγιου αιτήματος των γονέων και της εκπαιδευτικής κοινότητας για πολλά χρόνια.

Αγρίνιο

Το νέο κτίριο θεωρείται ένα από τα πιο σύγχρονα σχολικά κτίρια στη χώρα και αποτελεί πηγή υπερηφάνειας για την πόλη του Αγρινίου. Αυτή η επένδυση στην εκπαίδευση είναι σίγουρα ένα σημαντικό βήμα προς τη βελτίωση του εκπαιδευτικού περιβάλλοντος και την παροχή υψηλής ποιότητας εκπαίδευσης στους μαθητές.

Το νέο σχολείο εδρεύει στη συμβολή των οδών Χρ. Κυριλλή και Γεωργ. Παπανδρέου, ενώ αναμένεται να ολοκληρωθεί η μετεγκατάσταση πριν από τα Χριστούγεννα. Η χρηματοδότηση του κτιρίου, που ανέρχεται σε περίπου 3.030.303 €, προήλθε από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Δυτική Ελλάδα 2014-2020». Η κατασκευή του σχολείου πραγματοποιήθηκε στην περιοχή κοντά στο ρέμα Λυκοραχίτη.

Αγρίνιο

Το νέο σχολείο είναι υπερσύγχρονο, καθώς το έργο προέβλεπε την συμμόρφωση με όλες τις προδιαγραφές. Αποτελείται από υπόγειο, ισόγειο και Α’ όροφο, ο οποίος περιλαμβάνει εγκαταστάσεις φωτοβολταϊκών πάνελ, γήπεδα άθλησης, ράμπες εισόδου, θέσεις στάθμευσης και πράσινους χώρους.

Επιπρόσθετα, υπάρχει εξωτερική σκάλα και ράμπα για την άνοδο στον Α’ όροφο του κτιρίου, ενώ στην είσοδο υπάρχουν ειδικές ράμπες για τα άτομα με αναπηρία (ΑμεΑ). Όλες αυτές οι προσθήκες εξασφαλίζουν την προσβασιμότητα και την άνεση για όλους τους μαθητές και το προσωπικό του σχολείου.

Αγρίνιο

Τα εγκαίνια του νέου σχολείου τελέστηκαν πριν από λίγες ώρες, το απόγευμα της Παρασκευής, με τον περιφερειάρχη Νεκτάριο Φαρμάκη να μην δίνει το παρών λόγω ασθένειας από κορονοϊό. Αυτό το γεγονός δεν επηρέασε τη λάμψη των εγκαινίων, και το νέο σχολείο παραμένει ένα σημαντικό επίτευγμα για την κοινότητα, προσφέροντας σύγχρονες εκπαιδευτικές εγκαταστάσεις για τους μαθητές.

Αγρίνιο

Αγρίνιο

Αγρίνιο

Αγρίνιο

Αγρίνιο

Αγρίνιο

Αγρίνιο

Αγρίνιο

Αγρίνιο

Αγρίνιο

Αγρίνιο

Αγρίνιο

Αγρίνιο

Αγρίνιο

Αγρίνιο

Αγρίνιο

Αγρίνιο

Αγρίνιο

Αγρίνιο

Αγρίνιο

Αγρίνιο

Αγρίνιο

Αγρίνιο

Αγρίνιο

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ