Αγορά: Διπλά SMS από τους καταναλωτές για να προλάβουν τα ψώνια – ΒΙΝΤΕΟ

Δεδομένων των συνθηκών, το δίωρο που έχουν στη διάθεσή τους οι καταναλωτές για να στείλουν μήνυμα με τον κωδικό 2 και να κάνουν τις αγορές τους, δεν φτάνει.

Οι ανάγκες που μαζεύτηκαν από το παρατεταμένο κλείσιμο της αγοράς, πολλές. Και οι καταναλωτές ξεχύθηκαν στην αγορά την Κυριακή αφού σήμερα Δευτέρα θα επιστρέψουν και πάλι στις δουλειές τους. Όπως λένε όμως, το δίωρο δεν φτάνει.

Η ώρα είναι 11.30, έχουμε στείλει το μήνυμα και ξεκινάμε από την Καλλιθέα να πάμε στην Ερμού να κάνουμε τα ψώνια μας εντός του χρονικού ορίου των δύο ωρών. Από την Καλλιθέα μέχρι το Σύνταγμα χρειάστηκαν 11 περίπου λεπτά. Το αυτοκίνητο όμως δεν ήταν καλή ιδέα, αφού θέση πάρκινγκ δεν υπήρχε στο κέντρο ούτε για δείγμα. Αφού ψάξαμε μισή ώρα για να βρούμε μία θέση στάθμευσης στο κέντρο της Αθήνας, μπήκαμε σε parking να πληρώσουμε προκειμένου να προλάβουμε να ολοκληρώσουμε τα ψώνια μας εντός δύο ωρών.

Από τις 12.30 μέχρι τις 12.50, για 20 περίπου λεπτά, περιμέναμε στην ουρά. Κάναμε τα ψώνια μας, αλλά έπρεπε να περιμένουμε και στο ταμείο. 13.15 – 13.35 αναμονή για ταμείο. Η ώρα είναι ήδη 2 παρά. Το προβλεπόμενο δίωρο έχει τελειώσει.

Αστυνομικές δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ και της Δημοτικής Αστυνομίας, πραγματοποιούν ελέγχους καθώς πολλοί καταναλωτές στέλνουν και ξαναστέλνονταν μηνύματα, για να επιμηκύνουν τον χρόνο των αγορών.

Η εικόνα σε κεντρικά σημεία της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης προκαλεί πονοκέφαλο και στους ειδικούς που δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο να μπει κόφτης στα SMS. Ο μεγάλος φόβος είναι να δούμε τις επιπτώσεις της κοσμοσυρροής στα κρούσματα των επόμενων ημερών.

Πάντως, οι πολίτες αν και πολλές φορές ήταν αδύνατον να αποφύγουν τον συνωστισμό, φορούσαν μάσκες ενώ και οι καταστηματάρχες τηρούσαν το πρωτόκολλο που αφορά στις αποστάσεις αλλά και τον αριθμό των καταναλωτών που μπορούν ταυτόχρονα να κάνουν τις αγορές τους.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ