Αγωνία στην Κρήτη: Αεροβάπτισμα για τον μικρό Ζαχαρία – “Φτωχή” η ανταπόκρισή του, σύμφωνα με το ΠΑΓΝΗ

Σε ένα δεύτερο θαύμα ελπίζουν όλοι για τον τρίχρονο που έπεσε σε βαρέλι με ασβεστόνερο και ακόμη δίνει μάχη για τη ζωή του στη Μονάδα Παίδων του ΠΑΓΝΗ. Μετά την επαναφορά του έπειτα από σχεδόν δύο ώρες, τώρα ελπίζουν ότι ο μικρός μαχητής θα αντέξει. Σύμφωνα με το cretalive.gr. σχεδόν ένα 24ωρο μετά το ατύχημα, οι γονείς του παιδιού ζήτησαν να γίνει αεροβάπτισμα όπως και έγινε. Ο δίχρονος πήρε το όνομα Ζαχαρίας.

Ο διοικητής του ΠΑΓΝΗ Γιώργος Χαλκιαδάκης χαρακτήρισε φτωχή την ανταπόκριση στην πολλαπλή υποστήριξη που δέχεται με όλα τα μέσα, του 3χρονου αγοριού που νοσηλεύεται σε βαριά κατάσταση στη ΜΕΘ Παίδων.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, όταν έφτασε στο ΠΑΓΝΗ εμφάνιζε υποθερμία (28 βαθμοί κελσίου) και μυδρίαση. «Τέθηκε άμεσα σε μηχανική υποστήριξη της αναπνοής, τοποθετήθηκαν συσκευές επαναθέρμανσης, δόθηκαν τα ενδεδειγμένα αγγειοδραστικά φάρμακα, ενδοφλέβια υγρά, παράγωγα αίματος, καθώς και λοιπή φαρμακευτική αγωγή (αντιβίωση, γαστροπροστασία)», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Επίσης, αναφέρεται ότι το παιδί βρίσκεται σε συνεχή παρακολούθηση των ζωτικών του σημείων, γίνεται κλινικός, εργαστηριακός και απεικονιστικός έλεγχος των οργανικών συστημάτων και υποστηρίζεται πολλαπλώς, σύμφωνα με τα πρωτόκολλα αντιμετώπισης συνδρόμου μετά από ανακοπή. “Παρά την πολλαπλή υποστήριξη με όλα τα μέσα, η ανταπόκριση του ασθενή είναι φτωχή. Υπάρχει συνεχής επικοινωνία με τους γονείς του παιδιού οι οποίοι ενημερώθηκαν για την βαριά κατάσταση και την κακή πρόγνωση”, καταλήγει η ανακοίνωση.

Η φωτό από το cretalive.gr

Μοιράσου το:
σχολίασε κι εσύ
Ροή
Lifestyle
Κοινωνία
Πολιτική

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.