Αγωγή κατέθεσαν οι γονείς του συγκυβερνήτη του ελικοπτέρου που συνετρίβη τον Φεβρουάριο του ’16 στην Κίναρο

Στις δικαστικές αίθουσες αναμένεται να αναβιώσει η τραγωδία της συντριβής του ελικοπτέρου Agusta Bell του Πολεμικού Ναυτικού, που κατέπεσε τον Φεβρουάριο του 2016 στην Κίναρο, παρασύροντας στο θάνατο τρεις αξιωματικούς.

Οι γονείς του 33χρονου συγκυβερνήτη του μοιραίου ελικοπτέρου, Κωνσταντίνου Πανανά, αμφισβητούν το επίσημο πόρισμα που αποδίδει το δυστύχημα στους ισχυρούς ανέμους, επιρρίπτουν κατηγορίες για εγκληματικά λάθη σε όσους θεωρούν υπευθύνους, και διεκδικούν αποζημίωση ύψους 1 εκατ. ευρώ για ψυχική οδύνη.

Μέσω του δικηγόρου τους, Γιάννη Μαρακάκη, τονίζουν πως ο συγκεκριμένος τύπος ελικοπτέρου ήταν εντελώς ακατάλληλος για τη συμμετοχή σε ένα σχέδιο πτήσης, όπως ήταν αυτό της συγκεκριμένης άσκησης. «Μιλάμε για συνθήκες πλήρους σκότους, δεύτερον για βροχή και τρίτον για ανέμους και αυτό είναι το κυριότερο, που ξεπερνούσαν σε πολλές περιπτώσεις και τα 8 μποφόρ. Όλα αυτά καθιστούν τη συμμετοχή αυτού του ελικοπτέρου ως αποστολή αυτοκτονίας», λέει χαρακτηριστικά στον ΑΝΤ1 ο κ. Μαρακάκης.

Από τη μέρα που έχασαν το μοναχοπαίδι τους, έχουν βυθιστεί στη θλίψη. Ζωντανοί -νεκροί ο Παναγιώτης και η Άννα Πανανά από τη μεγάλη απώλεια, θέλουν να έρθουν στο φως όλα τα στοιχεία που οδήγησαν στον χαμό του γιου τους.

Πηγή ρεπορτάζ: ant1news.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ