Άγιοι Ανάργυροι: «Ταξίδεψε από την Άρτα με μοναδικό σκοπό να σκοτώσει την Κυριακή» λέει η δικηγόρος του πατέρα της

Για ένα «μεθοδευμένο» και «προμελετημένο» έγκλημα έκανε λόγο η Ελένη Μαζαράκη, δικηγόρος του πατέρα της 28χρονης Κυριακής, η οποία έπεσε νεκρή έξω από το ΑΤ Αγίων Αναργύρων, τονίζοντας πως ο 39χρονος ήρθε από την Άρτα, στην Αθήνα, με μοναδικό σκοπό να προχωρήσει στην αποτρόπαια πράξη του.

«Το έγκλημα ήταν προμελετημένο, ήταν μεθοδευμένο, υπάρχει εισιτήριο το οποίο χρησιμοποίησε ο δολοφόνος, ταξίδεψε στις 30/03/2024 από την Άρτα προς την Αθήνα με μόνο σκοπό να τελέσει την απαίσια πράξη του» ανέφερε χαρακτηριστικά η κα Μαζαράκη μιλώντας στην εκπομπή του ΑΝΤ1 «Καλημέρα Ελλάδα».

«Ο πατέρας της Κυριακής, είχε υποψίες ότι το παιδί του δεχόταν κακοποιητικές συμπεριφορές από τον δράστη, αλλά δεν είχε γνώση γιατί η Κυριακή τα έκρυβε αυτά για να μην τον στεναχωρήσει».

Σχολιάζοντας τα όσα υποστηρίζει ο δράστης για τα ψυχιατρικά του προβλήματα και την απόπειρα αυτοκτονίας που έκανε, τόνισε ότι πρόκειται για τεχνάσματα που χρησιμοποιεί για να πέσει στα μαλακά, κάτι που πιστοποιούν με τις γνωματεύσεις τους και οι 4 δημόσιοι ψυχίατροι που τον εξέτασαν.

«Είναι προσβολή, για εμάς όλα αυτά είναι υποκριτικά, είναι στα πλαίσια του σχεδίου του μόνο και μόνο για να τύχει ευμενούς αντιμετώπισης ως δολοφόνος που είναι. Τουλάχιστον τα δύο τελευταία 24ωρα όπως μπορούμε και εμείς να υποθέσουμε και τουλάχιστον αυτό προκύπτει από τα έγγραφα αν μη τι άλλο ήταν από τις 30 Μαρτίου που έχει έλθει από την Άρτα στην Αθήνα».

Η ψυχιατρική γνωμάτευση για τον 39χρονο γυναικοκτόνο

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΝΤ1, στην ψυχιατρική διάγνωση που έγινε λίγη ώρα μετά την δολοφονία της Κυριακής, αναφέρονται τα εξής: «Είναι προσανατολισμένος σε χώρο εαυτό, πρόσωπα, μερικώς προσανατολισμένος σε χρόνο, ψυχοκινητικά ήρεμος, διατηρεί βλεμματική επαφή και απαντά στις ερωτήσεις χωρίς να διαπιστώνονται διαταραχές στη ροή, τη δομή ή το περιεχόμενο της σκέψης. Ωστόσο αναφέρει διαταραχή πρόσφατης μνήμης, με στοιχεία αμνησίας περί του γεγονότος. Αναφέρεται πως μετέβη στο σημείο του συμβάντος σε κατάσταση μέθης, δεν ελέγχονται σαφώς αντιληπτικές διαταραχές. Αναφέρει τελευταία χρήση ψυχοδραστικών ουσιών πλην αλκοόλ».

Όπως μετέδωσε το Μega, ο ψυχίατρος που τον είδε την Παρασκευή (5/4), έγραψε ότι «δεδομένης της κλινικής του εικόνας και λαμβάνοντας υπόψη ότι λαμβάνει ψυχιατρική φαρμακευτική αγωγή, δεν χρήζει μεταφοράς άμεσης στο Ψυχιατρείο Κρατουμένων Κορυδαλλού».

Το Σάββατο (6/4), ένας δεύτερος ψυχίατρος που τον είδε, αναφέρει: «Σταθερή κλινική εικόνα. Λαμβάνει ψυχιατρική φαρμακευτική αγωγή. Δεν αναφέρει ενεργό, αυτοκτονικό ιδεασμό. Πρόβλεψη παρορμητικών χειριστικών συμπεριφορών. Συνέχιση της παραμονής του στο Κατάστημα Κρατουμένων Κορυδαλλού υπό συνθήκες αυξημένης επίβλεψης».

Ο πατέρας της Κυριακής κάνει λόγο για προσβολή, μιλώντας στον ANT1. «Μας προσβάλλει η ενέργειά του, είναι δήθεν αυτοτραυματισμός, είναι στα πλαίσια της τακτικής του, προσπαθεί να αποπροσανατολίσει την κοινή γνώμη και τις Αρχές. Εάν αυτός ο άνθρωπος ήθελε να αυτοκτονήσει, όπως έμπηξε το μαχαίρι στα ζωτικά όργανα της Κυριακής, θα το έμπηγε στον εαυτό του, κοντά στην καρδιά», είπε χαρακτηριστικά.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ