Άγιοι Ανάργυροι: Πέταξαν γλάστρα σε λεωφορείο με επιβάτες – «Τρομοκρατήθηκα και ενημέρωσα την αστυνομία» λέει ο οδηγός

Επίθεση σε λεωφορείο με επιβάτες, πραγματοποίησαν άγνωστοι το βράδυ της Τετάρτης (4/10) στους Αγίους Αναργύρους. Έκπληκτος ο οδηγός λεωφορείου της γραμμής 704 (Καματερό – Πλ. Αγίων Αναργύρων κυκλική) είδε… μία γλάστρα να εκσφενδονίζεται προς το μέρος του, να περνάει από το παράθυρο που ήταν ανοιχτό δίπλα του και να χτυπάει στην μπροστινή πόρτα.

Ο οδηγός, αν και τρομοκρατημένος, κατάφερε να διατηρήσει την ψυχραιμία του και να καλέσει άμεσα την αστυνομία, ώστε να καταγραφεί το περιστατικό. Είναι χαρακτηριστικό ότι λίγο πιο μπροστά να καθόταν ο οδηγός θα τραυματιζόταν σοβαρά στο κεφάλι και είναι πιθανόν να έχανε τον έλεγχο του οχήματος, που ήταν  γεμάτο κόσμο.

Ο οδηγός του λεωφορείου περιέγραψε τα όσα συνέβησαν στον ΑΝΤ1. «Χθες το βράδυ ενώ γύριζα από το δρομολόγιο των 23:20 από Αγίους Αναργύρους και είχα μαζί μου και έναν συνάδελφο που καθόταν μπροστά. Φτάνοντας στη στάση “4η Χασιάς” και πηγαίνοντας να στρίψω αριστερά στη νησίδα, κάποιος μου πέταξε μια γλάστρα που πέρασε από το παράθυρο μου που ήταν ανοιχτό και έπεσε στα πόδια του συναδέλφου και έσπασε. Δεν πρόλαβα να δω ποιος ήταν. Τρομοκρατήθηκα και ενημέρωσα κατευθείαν την αστυνομία, ολοκλήρωσα το δρομολόγιο γιατί είχα κόσμο μέσα και ευτυχώς δεν είχε σπάσει η πόρτα. Ήρθε η αστυνομία και κατέγραψε το περιστατικό».

Το συμβάν επιβεβαίωσε και ο Φώτης Νικολακόπουλος, μέλος του ΔΣ του Συνδικάτου Εργαζομένων του ΟΑΣΑ. Μιλώντας στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα», τόνισε ότι η επίθεση έγινε σε πολύ κεντρικό σημείο της περιοχής και υπογράμμισε ότι «αν το παράθυρο δεν ήταν ανοιχτό, θα είχε σπάσει το τζάμι και ο οδηγός θα είχε τραυματιστεί και θα είχε χάσει τον έλεγχο του οχήματος»,

«Το να πατάς κάτι σε ένα λεωφορείο που έχει επιβάτες μέσα, είναι εγκληματικό. Μπορεί να τραυματιστεί επιβάτης, ο οδηγός και να χάσει τον έλεγχο του οχήματος. Δεν είναι πλάκα», συμπλήρωσε. Ο ίδιος ανέφερε ότι «υπάρχουν επικίνδυνες διαδρομές», υπογράμμισε πως «το να πάρει κανείς γλάστρα και να την πετάξει, το έχει προσχεδιάσει» και ζήτησε περισσότερη αστυνόμευση.

Δείτε το βίντεο:

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ