Άγιοι Ανάργυροι: Ολοκληρώνεται η ΕΔΕ για την γυναικοκτονία της Κυριακής – Τι υποστηρίζουν οι εμπλεκόμενοι αστυνομικοί

Ολοκληρώνεται το επόμενο διάστημα η ΕΔΕ για την γυναικοκτονία έξω από το Αστυνομικό Τμήμα των Αγίων Αναργύρων και την διαχείριση της υπόθεσης της Κυριακής Γρίβας από τους αστυνομικούς, στους οποίους προσέτρεξε για βοήθεια και προστασία από τον κακοποιητή πρώην σύντροφό της.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΚΑΪ, οι πέντε από τους έξι αστυνομικούς, που υπηρετούν στο ΑΤ, φαίνεται πως κατέθεσαν υπομνήματα αποποίησης ευθυνών και μετάθεσή τους σε άλλους, στο πλαίσιο της διενεργούμενης ένορκης διοικητικής εξέτασης.

Πρόκειται για τους αστυνομικούς που ελέγχονται για παραλείψεις και ολιγωρίες, που συντέλεσαν στη δολοφονία της Κυριακής Γρίβα, έξω από το συγκεκριμένο Αστυνομικό Τμήμα.

Τι αναφέρουν στα υπομνήματά τους οι αστυνομικοί

Στα υπομνήματά τους, οι αστυνομικοί φαίνεται να δικαιολογούν τις ενέργειές τους, να αποποιούνται οποιαδήποτε ευθύνη και σε κάποιες περιπτώσεις να μετακυλούν τις ευθύνες σε άλλους ελεγχόμενους συναδέλφους τους.

Σύμφωνα με τα όσα μεταδόθηκαν, είναι χαρακτηριστικό ότι η 22χρονη αξιωματικός υπηρεσίας όταν ερωτήθηκε γιατί δεν ενημέρωσε τον διοικητή της, η ίδια υποστήριξε ότι είχε ενημερώσει την επόπτρια και υποδιοικητή του αστυνομικού τμήματος, δηλαδή ότι ουσιαστικά ενημέρωσε σε ανώτερο επίπεδο τη διεύθυνση Αστυνομίας Δυτικής Αττικής.

Ο 6ος αστυνομικός, που απομένει να συντάξει τις έγγραφες εξηγήσεις του, είναι ο 28χρονος τηλεφωνητής της Άμεσης Δράσης, ο οποίος είπε στην Κυριακή πως το «περιπολικό δεν είναι ταξί» και άκουγε σε ζωντανή σύνδεση τη δολοφονία της.

Σημειώνεται πως όλοι οι ελεγχόμενοι έχουν λάβει αναρρωτική άδεια. Στη συνέχεια, ο διενεργών την ΕΔΕ θα συντάξει το πόρισμα, θα προτείνει τις σχετικές ποινές εκτός αν προκύψουν αδικήματα, οπότε μπορεί να καλέσουν τους κατηγορούμενους για απολογία.

Το πόρισμα θα συμπεριληφθεί στο προανακριτικό υλικό που συλλέγει η διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων στο πλαίσιο των ποινικών ευθυνών που ερευνά, το οποίο θα διαβιβαστεί στον εισαγγελέα και εκείνος θα κρίνει αν τελούνται συγκεκριμένα αδικήματα και πρέπει να καλέσει για ανωμοτί κατάθεση κάποιους από τους αστυνομικούς.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, πέρα από την παράβαση καθήκοντος απ’ ότι φαίνεται προκύπτουν ενδείξεις και για το αδίκημα της παράλειψης που οδήγησε σε κίνδυνο ζωής.

Δείτε το βίντεο:

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ