Άγιοι Ανάργυροι: O σκοπός βγαίνει από το φυλάκιο στην 5η μαχαιριά του 39χρονου στην Κυριακή – Φωτογραφία ντοκουμέντο

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η εσωτερική έρευνα της Αστυνομίας για τις ευθύνες των συναδέλφων τους στο μοιραίο Α.Τ. των Αγίων Αναργύρων, έξω από το οποίο δολοφονήθηκε η 28χρονη Kυριακή από τον πρώην σύντροφό της.

Το Star έδωσε στην δημοσιότητα μία φωτογραφία-ντοκουμέντο, που δείχνει ότι ο σκοπός που βρισκόταν έξω από το Αστυνομικό Τμήμα των Αγίων Αναργύρων, βγαίνει από το φυλάκιο στην 5η μαχαιριά και τότε αφοπλίζει τον 39χρονο δράστη, που βρίσκεται πάνω από το θύμα. Όλα γίνονται μπροστά στο φυλάκιο.

Όταν ο σκοπός αφόπλισε τον 33χρονο ήταν ήδη αργά. Το ρολόι δείχνει 22.24 την 1η Απριλίου. Ό,τι έγινε μετά δεν έχει καμία σημασία γιατί η 28χρονη είναι πια νεκρή.

Οι αρχές έχουν στα χέρια τους όλο το υλικό από τις κάμερες ασφαλείας και ο σκοπός πρέπει να απαντήσει στο βασικό ερώτημα γιατί δεν βγήκε από το φυλάκιο νωρίτερα και γιατί δεν είδε τον δράστη την ώρα που πλησίαζε την Κυριακή.

Μάλιστα, ένας σκύλος, που βρίσκεται στο σημείο, γαυγίζει έντονα από την πρώτη στιγμή της επίθεσης.

Συγγενής 39χρονου: «Δεν ζήτησε κανείς να αθωωθεί ο δράστης – Δεν τολμάμε να πούμε το παραμικρό για την Κυριακή»

«Δεν ζήτησε κανείς να αθωωθεί ο δράστης» ανέφερε στο MEGA άτομο από το συγγενικό περιβάλλον του δολοφόνου της άτυχης Κυριακής Γρίβα, στους Αγίους Αναργύρους.

Η συγγενής του 39χρονου, που νοσηλεύεται φρουρούμενος στο Τζάνειο, συμπλήρωσε ότι «Τολμάμε να πούμε κάτι για την Κυριακή; Τι να πούμε; Συγγνώμη; Ό,τι κι αν πούμε γι’ αυτό που έκανε το θεωρούμε από πλευράς μας υποκρισία».

Ως εργαζόμενη στον χώρο της υγείας αναφερόμενη στις δηλώσεις του προέδρου της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλη Γιαννάκου και τους χαρακτηρισμούς που έχει αποδώσει δημόσια στον 39χρονο, εξοργισμένη τόνισε: «Προσπαθώ να κρατήσω την ψυχραιμία μου, σας μιλάω ειλικρινά και να φερθώ όσο πιο κόσμια γίνεται. Εγώ θα ήθελα να ρωτήσω τον κύριο Γιαννάκο, που τον ακούω τώρα όλες αυτές τις μέρες και ως μέλος της ΠΟΕΔΗΝ, θα ήθελα, λοιπόν – εκείνος πρόεδρος κι εγώ απλό μέλος – να μου πει πότε πήρε τόσα πτυχία; Ψυχιάτρου, δικαστή, πραγματογνώμονα, παθολόγου… Έχει πάρει θέση για τα πάντα!»

«Από που κι ως που ο κύριος Γιαννάκος, ως πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, αποκαλεί έναν ασθενή τσογλάνι και κρίνει αν και που θα πρέπει να σαπίσει; Καταλαβαίνει ο κύριος Γιαννάκος ότι με αυτά που λέει προσβάλλει όλους εμάς στο σύστημα υγείας; Μας προσβάλλει! Λέει ότι ο γιατρός διασωληνώνει – απορώ πως δεν ξεσηκώνονται οι γιατροί – κατ’ επίκληση του ασθενούς. Είναι δυνατόν; Και μιλάει με τέτοιες εκφράσεις ο πρόεδρος των εργαζομένων των δημοσίων νοσοκομείων!», πρόσθεσε.

Σε ό,τι αφορά στις διαγνώσεις σχετικά με την ψυχική κατάσταση του δράστη επισήμανε: «οι διαγνώσεις του δράστη υπάρχουνε. Γνωρίζετε που είναι η μάνα και ο πατέρας του δράστη τόσα χρόνια και τι έχουνε περάσει, τι έχουνε κάνει γι’ αυτό το παιδί; Θεωρείτε ότι δεν είχε αντιμετωπιστεί το πρόβλημα; Το αν αντιμετωπίστηκε ή όχι το πρόβλημα και με πόσους τρόπους, θα το πει ο δικηγόρος».

«Επειδή είπε ο κύριος Γιαννάκος ότι εξακολουθεί να νοσηλεύεται χωρίς να χρήζει, θα ήθελα να μας πει κάποια στιγμή γιατί μεταγγίζεται. Να μας πει ο  κύριος Γιαννάκος. Να μάθει, να ρωτήσει και να μας πει γιατί μεταγγίζεται εφόσον δεν χρήζει νοσηλείας. Είναι μια χαρά ένας άνθρωπος που αποσωληνώθηκε κατευθείαν κι άρον άρον προσπάθησαν να γίνει η μεταγωγή του; Εμένα ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ με εξόργισε. Ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ με εξόργισε γιατί μας προσβάλλει. Εμάς που μας εκπροσωπεί μας προσβάλλει λέγοντας ότι ένας χειριστικός άνθρωπος μπορεί ανά πάσα ώρα και στιγμή να διασωληνωθεί. Άρα ο γιατρός δεν έχει λόγο: πάω εγώ και του λέω διασωλήνωσέ με και με διασωληνώνει«, υπογράμμισε.

Συμπλήρωσε, ακόμη, ότι ο δράστης «είχε διαγνωστεί με διπολική διαταραχή από το 2013 με την ανάλογη αγωγή, συν βαριά καταθλιπτικά επεισόδια. Επανειλημμένες νοσηλείες σε ψυχιατρικά ιδρύματα, με απόπειρες αυτοκτονίας. Όταν εγώ κάνω επανειλημμένα απόπειρες αυτοκτονίας, έχει λογική να μου λέει ο γιατρός ότι δεν χρήζω νοσηλείας και να με αφήνει να φεύγω; έχετε σκεφτεί το ενδεχόμενο να καλυπτότανε μεγάλο κομμάτι πίσω από τη χρήση που έκανε το παιδί στο παρελθόν;».

Αναφορικά με το αν έχει ή όχι καταλογισμό ο δράστης, υποστήριξε ότι δεν έχει καταλογισμό. Μάλιστα, ανέφερε πως «Αν θεωρείτε καταλογισμό έναν άνθρωπο που σκοτώνει μέσα σε ένα αστυνομικό τμήμα, τότε τι να πω… Μέσα στο αστυνομικό τμήμα πήγε και τη σκότωσε την κοπέλα. Πόσοι έχουνε σκοτώσει μέσα σε αστυνομικό τμήμα; Το μαχαίρι θα μπορούσε να το έχει για πολλούς λόγους. Θα μπορούσε να το έχει εκ προμελέτης για όταν θα τη βρει μόνη της, αλλά δεν νομίζω.».

Σε ό,τι έχει να κάνει με την οικογένεια του δράστη σημείωσε ότι οι γονείς του κλαίνε δύο παιδιά. Εκείνον και την Κυριακή, την οποία είχαν σαν παιδί τους.

Δείτε τα βίντεο:

Γυναικοκτονία στους Αγίους Αναργύρους: Περιθώριο 5 ημερών στους έξι αστυνομικούς για έγγραφες εξηγήσεις

Σε έγγραφες εξηγήσεις κλήθηκαν οι έξι αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Αγίων Αναργύρων για την άγρια δολοφονία της Κυριακής από τον πρώην σύντροφό της, έξω από το Τμήμα, όπου είχε απευθυνθεί για να ζητήσει βοήθεια και προστασία, χωρίς κανένα αποτέλεσμα.

Οι έρευνες που βρίσκονται σε εξέλιξη για τις ευθύνες των εμπλεκομένων αστυνομικών είναι δύο. Από τη μία πλευρά, είναι η πειθαρχική έρευνα (ΕΔΕ) και από την άλλη η ποινική έρευνα από τους αδιάφθορους της ΕΛ.ΑΣ.

Σε ό,τι αφορά το πειθαρχικό σκέλος, όλοι οι εμπλεκόμενοι αστυνομικοί έχουν κληθεί να δώσουν έγγραφες εξηγήσεις, σύμφωνα με το ΟΡΕΝ, κάτι που σημαίνει ότι όλοι αντιμετωπίζονται ως ύποπτοι από τον Ταξίαρχο που διενεργεί την ΕΔΕ. Όπως μεταδόθηκε, έχουν περιθώριο πέντε ημέρες ώστε να απαντήσουν εγγράφως για το τι έκαναν και για τι δεν έκαναν στη συγκεκριμένη υπόθεση, που έχει προκαλέσει σοκ και οργή στην κοινή γνώμη.

Σχετικά με το ποινικό σκέλος, έχουν ληφθεί ήδη καταθέσεις τόσο από τον προϊστάμενο όλων των αστυνομικών στους Αγίους Αναργύρους όσο και από τον προϊστάμενο της βάρδιας της Άμεσης Δράσης και τους συγγενείς. Οι αδιάφθοροι της ΕΛ.ΑΣ. έχουν στη διάθεσή τους όλο το απαραίτητο υλικό, όπως είναι τα καθηκοντολόγια, το υλικό από τις κάμερες, αλλά και οι ηχογραφήσεις. Σε αυτή την έρευνα οι αστυνομικοί δεν θα κληθούν να καταθέσουν, καθώς θεωρούνται ύποπτοι τέλεσης ποινικών αδικημάτων. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, έχει ξεκαθαρίσει ποιες είναι οι ευθύνες του καθενός.

Βασικό ζητούμενο για τις περαιτέρω εξελίξεις είναι το πόσο γρήγορα θα «τρέξει» η ΕΔΕ.

Δείτε το βίντεο:

«Λύστε με. Θέλω να φύγω από εδώ» – Προκαλούν τα λόγια του δολοφόνου της Κυριακής μέσα από το νοσοκομείο

«Λύστε με. Θέλω να φύγω από εδώ». Αυτά είναι τα λόγια του δολοφόνου της 28χρονης Κυριακής, ο οποίος νοσηλεύεται στο Τζάνειο σε ειδικά διαμορφωμένο δωμάτιο και φρουρούμενος.

Ο 39χρονος είναι δεμένος με ιμάντες στο κρεβάτι του, ενώ φρουρείται από τέσσερις αστυνομικούς.

Ο 39χρονος που σκότωσε την Κυριακή Γρίβα έξω από το Αστυνομικό Τμήμα στους Αγίους Αναργύρους, σύμφωνα με όσα μετέδωσε ο ΑΝΤ1, λέει ότι «θέλω να μιλήσω με τους γονείς μου, με την μάνα μου. Γιατί δεν με αφήνετε να μιλήσω μαζί τους; Δεν θέλω να πάω φυλακή, ούτε να με κλείσουν στο ψυχιατρείο. Θέλω να φύγω».

Ο 39χρονος, μετά την αποσωλήνωσή του στο «Αττικόν» και αφού δεν τον δέχτηκαν στην Ψυχιατρική Κλινική του Κορυδαλλού μεταφέρθηκε στο Τζάνειο. Οι ψυχίατροι που τον έχουν εξετάσει, όπως είπε στον ΑΝΤ1 ο Δημήτρης Σούρας αποφάνθηκαν ότι δεν είναι ψυχικά ασθενής, αλλά «ένας χειριστικός τοξικομανής».

Όπως είπε ο κ. Σούρας, «αυτός έχει και ένα επιπλέον χαρακτηριστικό. Είναι ψυχοπαθητικός και αντικοινωνικός. Πρέπει να μας πουν τελικά αν είναι ψυχικά ασθενής ή χειριστικός. Θέλει να είναι στη δημοσιότητα, να πρωταγωνιστεί, να μας χειριστεί όλους».

«Αν δεν είναι ψυχικά ασθενής γιατί κρατείται στο νοσοκομείο και δεν τον πάνε στη φυλακή;» αναρωτιέται ο κ. Σούρας.

Δείτε το ΒΙΝΤΕΟ του ΑΝΤ1:

Άγιοι Ανάργυροι: Η οικογένεια της Κυριακής δήλωσε παράσταση πολιτικής αγωγής

Η οικογένεια της δολοφονηθείσας από τον πρώην σύντροφό της, Κυριακής Γρίβα δήλωσε σήμερα Παράσταση Πολιτικής Αγωγής για την Υποστήριξη της Κατηγορίας ενώπιον της 25ης Ανακρίτριας Αθηνών.

Η ανακοίνωση της Έλενας Τζούλη

«Σήμερα η Οικογένεια της δολοφονηθείσας Κυριακής Γρίβα θα δηλώσει Παράσταση Πολιτικής Αγωγής για την Υποστήριξη της Κατηγορίας ενώπιον της 25ης Ανακρίτριας Αθηνών.

Kατά το στάδιο της Ανάκρισης θα διερευνηθεί και το Έγκλημα της Ανθρωποκτονίας δια Παραλείψεως, σε βάρος όσων Κρατικών Οργάνων ευθύνονται για την Στυγνή Δολοφονία.

Στο ίδιο πλαίσιο, θα υποβληθούν αιτήματα σε όλες τις συναρμόδιες Αρχές, συμπεριλαμβανομένης της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ., για την πλήρη διαλεύκανση όλων των πτυχών της Υπόθεσης κατά Παντός Υπευθύνου.

Oι Συνήγοροι Υπεράσπισης της Κατηγορίας για την Οικογένεια της δολοφονηθείσας Κυριακής Γρίβα.

Αθήνα 12-04-2024
Μετά τιμής
EΛENA TZOYΛH»

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ