Αγία Παρασκευή: Δεν πήγαν σχολείο γιατί δεν ήταν έτοιμες οι αίθουσες – Τι απαντά στο enikos.gr ο δήμαρχος

Η σχολική χρονιά δεν ξεκίνησε για όλους καθώς σύμφωνα με καταγγελία αναγνώστριας του enikos.gr περίπου 350 παιδιά του δήμου Αγίας Παρασκευής, νηπιακής και προνηπιακής ηλικίας, έμειναν εκτός σχολείου καθώς δεν υπήρχαν αίθουσες να στεγαστούν.

Συγκεκριμένα η μητέρα καταγγέλλει ότι ο Δήμος δεν προετοιμάστηκε ως όφειλε για την από φέτος δίχρονη υποχρεωτική εκπαίδευση, με αποτέλεσμά τα μισά παιδιά να μην έχουν σχολείο να πάνε. Επιπλέον σύμφωνα με την ίδια, οι γονείς δεν έχουν καμία ενημέρωση για το πότε θα είναι έτοιμες οι αίθουσες οι οποίες είναι κοντέινερ. “Το 2020 υπάρχουν παιδιά που δεν έχουν πρόσβαση στη δημόσια εκπαίδευση” αναφέρει χαρακτηριστικά.

Τι απαντά ο δήμαρχος Αγίας Παρασκευής

Από την πλευρά του ο δήμαρχος Αγίας Παρασκευής Βασίλης Ζορμπάς, μιλώντας στο enikos.gr επιβεβαιώνει ότι κάποια παιδιά δεν πήγαν σχολείο ωστόσο σε καμία περίπτωση αυτός ο αριθμός δεν ισχύει. Όπως λέει, πρόκειται για περίπου 125 παιδιά, καθώς πέντε αίθουσες που θα στεγάσουν από 25 παιδιά, δεν είχαν προλάβει να παραδοθούν. Όπως διευκρίνισε την ερχόμενη Δευτέρα όλες οι αίθουσες θα είναι έτοιμες και τα παιδιά αυτά θα πάνε σχολείο κανονικά. Σύμφωνα με τον ίδιο, οι γονείς ενημερώθηκαν από τους διευθυντές των σχολείων που έχουν τα στοιχεία τους, τόσο για την καθυστέρηση όσο και για την έναρξη την ερχόμενη Δευτέρα. Ουσιαστικά, κάνει λόγο για καθυστέρηση μιας εβδομάδας που όντως δεν θα έπρεπε να υπάρχει ωστόσο ξεκαθαρίζει πως ο Δήμος από την πλευρά του κάνει τα πάντα για να στεγαστούν όλα τα παιδιά έστω και σε κοντέινερ από τη στιγμή που δεν κτίζονται νηπιαγωγεία.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ