«Αγαπητέ κύριε δήμαρχε…»

«Αγαπητέ κύριε δήμαρχε θα θέλαμε όταν παίρνετε αποφάσεις για την πόλη να σκέφτεστε τα δικαιώματά μας. Έχουμε δικαίωμα στο παιχνίδι, στην ασφάλεια, στην υγεία, θέλουμε να κυκλοφορούμε άνετα στην πόλη και να φροντίζετε τα πεζοδρόμια», αναφέρει -μεταξύ άλλων- το γράμμα που παρέδωσαν στον δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη, εννιάχρονοι μαθητές δημοτικού σχολείου.

Τα παιδιά της Δ1 τάξης του 1ου Πειραματικού Σχολείου – ΑΠΘ, επισκέφθηκαν το μεσημέρι τον δήμαρχο στο γραφείο του, μεταφέροντας σε ένα γράμμα όλους τους προβληματισμούς τους αλλά και τις προτάσεις τους για μία πιο όμορφη και ανθρώπινη Θεσσαλονίκη.

Ο Πάνος, ο Χάρης, η Ματίνα και η Ελένη, οι τέσσερις μικροί «ταχυδρόμοι», μαζί με τους υπόλοιπους συμμαθητές και τη δασκάλα τους, απαίτησαν από τον δήμαρχο όταν παίρνει αποφάσεις για την πόλη να σκέφτεται τους ανάπηρους, τους ηλικιωμένους και τις μαμάδες με τα καροτσάκια που δυσκολεύονται να κυκλοφορήσουν στα πεζοδρόμια.

Επίσης, του ζήτησαν να αξιοποιήσει όλους τους ελεύθερους χώρους που υπάρχουν στην πόλη και να τους μετατρέψει σε παιδικές χαρές, γεμάτες από πράσινο, ώστε οι μικροί δημότες να μπορούν να παίζουν και οι μεγάλοι να ξεκουράζονται.

Παράλληλα κάλεσαν τον κ.Μπουτάρη να επισκεφθεί το ερχόμενο Σάββατο τη θεατρική παράσταση που θα παρουσιάσουν στο χώρο του σχολείου τους με τίτλο «Τα πολύτιμα σκουπίδια του κυρίου Νο».

Ο δήμαρχος άκουσε προσεκτικά τους μαθητές και παρότρυνε τα παιδιά να χρησιμοποιούν πιο πολύ το ποδήλατο για τις μετακινήσεις τους. Ζήτησε επίσης να φροντίζουν κι αυτά για την καθαριότητα της πόλης.              

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ