Αυξημένη κίνηση στην Βαρβάκειο

Αυξημένη κίνηση στην Βαρβάκειο 

 

Μεγάλη είναι από το πρωί η κίνηση στην Βαρβάκειο Αγορά, όπου οι τιμές εμφανίζονται χαμηλότερες σε σχέση με περσινές χρονιές.

Σύμφωνα με την Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου, τα περισσότερα προϊόντα εμφανίζουν κατακόρυφη πτώση τιμών, η οποία κυμαίνεται στο 23% σε σύγκριση με τη περυσινή χρονιά. 

Σύμφωνα με πρόσφατη ανακοίνωση του υπουργείου Περιφερειακής Ανάπτυξης, τα 19 είδη του τραπεζιού της Καθαράς Δευτέρας στοιχίζουν φέτος 118,41 ευρώ, ενώ το 2012 κόστιζαν 123,76 ευρώ. Ενδεικτικά, η μείωση στα καλαμάρια αγγίζει το 15% το κιλό, το φρέσκο χταπόδι μειώθηκε κατά 24%, οι κατεψυγμένες γαρίδες υποχώρησαν κατά 25% και τα μύδια πωλούνται φθηνότερα κατά 17%.

Όσον αφορά τα λοιπά προϊόντα που πλαισιώνουν το σαρακοστιανό τραπέζι, όπως η λαγάνα, οι ελιές, ο ταραμάς, το τουρσί, ο χαλβάς αλλά και τα κονσερβοποιημένα προϊόντα, οι μεταβολές των τιμών τους μπορούν να θεωρηθούν ως οριακές, καθώς κινούνται, λίγο ως πολύ, στα περυσινά επίπεδα, χωρίς να προκαλούν επιπλέον επιβάρυνση στο καταναλωτικό κοινό.

Θυμίζουμε ότι ανοιχτά παραμένουν σήμερα, Καθαρά Δευτέρα, οι λαϊκές αγορές, τα ιχθυοπωλεία, τα οπωροπωλεία, οι φούρνοι και τα παντοπωλεία, καθώς και η Βαρβάκειος Αγορά για να προμηθευτούν οι καταναλωτές τα τελευταία ψώνια τους για τα Κούλουμα.

 

Πηγή: ΑΜΠΕ 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ