Αυτοκτονία 14χρονου στον Κολωνό: Έρευνα της ΕΛ.ΑΣ. για τους νταήδες του σχολείου – Ποιοι μπαίνουν στο μικροσκόπιο

Η αυτοκτονία του 14χρονου, Μάκη στον Κολωνό σόκαρε. Στο μικροσκόπιο των Αρχών βρίσκονται 10 συμμαθητές του άτυχου Μάκη.

Των Θ. ΠΑΝΟΥ, Κ. ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΥ

Ένας σκληρός «πυρήνας», αποτελούμενος από περίπου 10 νταήδες μαθητές του Γυμνασίου όπου φοιτούσε ο 14χρονος Μάκης, ο οποίος έβαλε τέλος στη ζωή του μέσα στο σπίτι του στον Κολωνό, έχει μπει στο «στόχαστρο» της ΕΛ.ΑΣ., έπειτα από την προκαταρκτική έρευνα που διέταξε ο αρμόδιος εισαγγελέας, προκειμένου να διερευνηθούν τα αίτια που οδήγησαν το άτυχο παιδί στο απονενοημένο διάβημα.

Παράλληλα με την έρευνα της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, που αφορά τα αίτια της αυτοκτονίας, σε εξέλιξη βρίσκεται και μια δεύτερη έρευνα για τα περιστατικά bullying που ήρθαν στο φως της δημοσιότητας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο στόχαστρο των Αρχών έχει μπει μια ομάδα περίπου 10 μαθητών του συγκεκριμένου Γυμνασίου στα Πατήσια. Όπως φαίνεται, αυτοί οι 10 ανήλικοι ακολουθούν τα βήματα της συμμορίας «Kolonos hooligansfamily», που είχαν συστήσει πρώην συμμαθητές τους. Η συμμορία διέπραττε ληστείες και ξυλοδαρμούς, πριν εξαρθρωθεί από την Ασφάλεια τον περασμένο Νοέμβριο.

«Αυτοί οι νεαροί μαθητές, ανάμεσά τους και μαθήτριες, ακολουθούν τη διαδικασία του μιμητισμού, καθώς η συμμορία, που εξαρθρώθηκε πριν από περίπου έξι μήνες στην περιοχή και ήταν ο φόβος και ο τρόμος για τους υπόλοιπους μαθητές και όχι μόνο, είχε φροντίσει να δημιουργήσει έναν μύθο γύρω από το όνομά της, ασκώντας υπέρμετρη βία στα κατά καιρούς θύματά της», λέει στη Realnews αστυνομικός που έχει γνώση των ερευνών.

«Άλλωστε, δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι αρκετοί από τους ανήλικους δράστες φοιτούσαν στο συγκεκριμένο σχολικό συγκρότημα…», προσθέτει με νόημα ο αστυνομικός. Μάλιστα, στο φως της δημοσιότητας έρχονται ακόμα και περαστικά bullying σε μαθήτριες από άλλες ανήλικες που φαίνεται να συμμετέχουν στην ομάδα των νταήδων που τρομοκρατεί τους υπόλοιπους μαθητές του συγκεκριμένου Γυμνασίου.

Αυτό που προκαλεί ιδιαίτερα αρνητική εντύπωση είναι το γεγονός πως, ενώ φαίνεται ότι υπήρχαν πολλές καταγγελίες γονέων για εκφοβισμό και βία εναντίον μαθητών, η Διεύθυνση του σχολείου υποστηρίζει ότι καμία καταγγελία δεν έφτασε ποτέ στα χέρια καθηγητών όσον αφορά τα περιστατικά που φαίνεται πως είναι καθημερινότητα στο σχολείο όπου φοιτούσε ο Μάκης. Και οι 10 συμμαθητές που φέρονται να εμπλέκονται στον εκφοβισμό του 14χρονου αναμένεται να κληθούν για κατάθεση.

Τα μηνύματα

Στο μεταξύ, σε πλήρη εξέλιξη είναι και οι έρευνες για τα αίτια που οδήγησαν στην αυτοκτονία τον 14χρονο μαθητή Γυμνασίου και αθλητή πολεμικών τεχνών. Οι έμπειροι αστυνομικοί της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος εξετάζουν όλα τα ενδεχόμενα, ακόμα και αυτό του ατυχήματος, καθώς μπορεί το παιδί να δημιούργησε θηλιά με τη ζώνη του για να ανεβάσει βίντεο με τα όρια αντοχής του σε διαδικτυακή πλατφόρμα που συμμετείχε με φίλους του, καθώς και κατά το παρελθόν φέρεται να ανέβαζε βίντεο με «παράτολμα κατορθώματα». Παράλληλα, οι αστυνομικοί και οι ειδικοί των εργαστηρίων, που εξετάζουν το κινητό και τον φορητό υπολογιστή του 14χρονου, φέρεται να έχουν εντοπίσει ένα «νήμα» μηνυμάτων σε διαδικτυακή πλατφόρμα, την οποία είχε δημιουργήσει ομάδα μαζί με φίλους και συμμαθητές του ο άτυχος μαθητής.

Σε αυτά τα μηνύματα, φαίνεται πως υπάρχουν ενδιαφέροντα στοιχεία για την πορεία των ερευνών. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, οι ειδικοί έχουν εντοπίσει συνομιλίες, στις οποίες γίνεται λόγος για κάποιο πρόβλημα του 14χρονου που θα πρέπει η παρέα «να το συζητήσει από κοντά».

«Θα αντιδρούσε»

Από τις μέχρι τώρα καταθέσεις που έχουν λάβει οι αστυνομικοί -και κυρίως αυτές του πατέρα του 14χρονου και του μεγαλύτερου αδελφού του- δεν φαίνεται να προκύπτει κάποιο πρόβλημα που εμφανώς να απασχολούσε τον 14χρονο. Ο 16χρονος αδελφός του, ερωτηθείς από τους αστυνομικούς για περιστατικά bullying, φέρεται να καταθέτει πως δεν πιστεύει κάτι τέτοιο, καθώς ο Μάκης ήταν ένα δυνατό παιδί, με ύψος 1,80 μ. και αθλητής πολεμικών τεχνών.

«Γνωρίζοντας τον χαρακτήρα του, ο Μάκης θα αντιδρούσε άμεσα και δραστικά σε περίπτωση βίαιης παρενόχλησης», φέρεται να καταθέτει ο 16χρονος αδελφός του. Πάντως, οι αστυνομικοί θεωρούν σημαντική την κατάθεση που έδωσε την Παρασκευή η μητέρα του 14χρονου, καθώς είναι εκείνη που βρήκε νεκρό το παιδί μέσα στο δωμάτιό του. Η γυναίκα φέρεται να κατέθεσε, μεταξύ άλλων, πως δεν είχε γνώση για τα περιστατικά bullying που υφίστατο ο γιος της, σύμφωνα με τις μαρτυρίες συμμαθητών του.

Διαβάστε εδώ κι εδώ ολόκληρο το δημοσίευμα της Realnews

αυτοκτονία - Κολωνός

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ