Αυτοί είναι οι ληστές που “ρήμαζαν” σπίτια στη βορειοανατολική Αττική – ΦΩΤΟ

Στη δημοσιότητα, κατόπιν σχετικής Διάταξης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, δόθηκαν τα στοιχεία ταυτότητας και οι φωτογραφίες πέντε Ελλήνων, μελών εγκληματικής ομάδας που διέπρατταν ληστείες και διαρρήξεις σε σπίτια στην βορειοανατολική Αττική.

Η σπείρα, που σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, έχει διαπράξει πάνω από 55 ληστείες και κλοπές εξαρθρώθηκε στις 6 Φεβρουαρίου από το Τμήμα Ασφαλείας Ραφήνας-Πικερμίου της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Βορειοανατολικής Αττικής. Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, οι δράστες είχαν συστήσει εδώ και δύο μήνες εγκληματική ομάδα με σκοπό τη διάπραξη, σε καθημερινή βάση, κλοπών και ληστειών σε οικίες.

Η σπείρα χρησιμοποιούσε ως επιχειρησιακό όχημα ένα κλεμμένο Ι.Χ αυτοκίνητο, στο οποίο τοποθετούσε πινακίδες κυκλοφορίας που είχαν αφαιρέσει από τυχαία οχήματα, πριν από τη διάπραξη των αδικημάτων ή εναλλακτικά χρησιμοποιούσε πλάστες πινακίδες από αυτοκίνητο ιδίου τύπου. Στη συνέχεια, τα μέλη της μετέβαιναν σε περιοχές που διέθεταν πολυτελείς μονοκατοικίες και, φορώντας κουκούλες, εντόπιζαν το στόχο. Αμέσως μετά, χρησιμοποιώντας διάφορα τεχνάσματα, εισέβαλαν σε αυτές.

Είναι χαρακτηριστικό, ότι ο συνοδηγός του οχήματος, φορούσε χαρακτηριστικό πορτοκαλί γιλέκο, παριστάνοντας τον κηπουρό ή τον υπάλληλο του Δήμου και, όταν διαπίστωνε ότι οι ένοικοι απουσίαζαν, ειδοποιούσε τους υπόλοιπους και εισέβαλαν στις οικίες, αφαιρώντας χρήματα και τιμαλφή. Για τις μεταξύ τους τηλεφωνικές επικοινωνίες χρησιμοποιούσαν τηλέφωνα που ήταν καταχωρημένα σε ανύπαρκτα πρόσωπα.

Σημειώνεται, ότι στις περιπτώσεις εκείνες που οι ένοικοι βρίσκονταν μέσα στην οικία, δεν δίσταζαν να χρησιμοποιήσουν βία για να τους ακινητοποιήσουν και να συνεχίσουν την έρευνα του χώρου. Μέρος των κλεμμένων αντικειμένων, όπως αντίκες, ασημικά και βάζα, οι δράστες τα διοχέτευαν σε δίκτυο κλεπταποδόχων.

Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ οι συλληφθέντες είναι:

Η συγκεκριμένη δημοσιοποίηση σύμφωνα με τη σχετική Εισαγγελική Διάταξη, αποσκοπεί στην προστασία του κοινωνικού συνόλου και προς ευχερέστερη πραγμάτωση της αξίωσης της Πολιτείας για τον κολασμό των παραπάνω αδικημάτων, καθώς και στη διερεύνηση της συμμετοχής τους και σε άλλες αξιόποινες πράξεις.

Στο πλαίσιο αυτό, παρακαλούνται οι πολίτες να επικοινωνούν με τους τηλεφωνικούς αριθμούς 22940-29415 του Τμήματος Ασφαλείας Ραφήνας-Πικερμίου και 210-6411111 της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, για την παροχή οποιασδήποτε σχετικής πληροφορίας. Σημειώνεται ότι διασφαλίζεται η ανωνυμία και το απόρρητο της επικοινωνίας.

Πηγή: ant1news.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ