‘Αφησε γράμμα,ξεκλείδωσε και έφυγε από το Δρομοκαϊτειο – BINTEO

Όπως μετέδωσε πριν από λίγο το Mega, η σύζυγος του Άκη Τσοχατζόπουλου, Βίκυ Σταμάτη, απέδρασε από το Δρομοκαΐτειο όπου νοσηλευόταν.

Οι άνθρωποι του Δρομοκαΐτειου βρήκαν το λουκέτο σπασμένο και την μπαλκονόπορτα ανοιχτή και εικάζουν ότι από εκεί κατάφερε να φύγει η Βίκυ Σταμάτη.

Δείτε το βίντεο από το Mega:

Δύο σωφρονιστικοί υπάλληλοι βρίσκονταν έξω από το κελί όπου νοσηλευόταν φρουρούμενη η Βίκυ Σταμάτη.

Ο τελευταίος έλεγχος έγινε στη 1 μετά τα μεσάνυχτα, όπου διαπιστώθηκε πως η Βίκυ Σταμάτη βρισκόταν κανονικά στο κελί της.

Στις 5.40 η αστυνομία ενημερώνεται για την απόδραση. Από τον άμεσο έλεγχο που έγινε στο κελί, διαπιστώθηκε ότι το λουκέτο με το οποίο έκλεινε η μπαλκονόπορτα, ήταν σπασμένο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι χθες απερρίφθη για μία ακόμη φορά, αίτηση αποφυλάκισής της.

Ραγκούσης: Κάνω έκκληση στη Σταμάτη να γυρίσει

Επιβεβαίωσε την πληροφορία ότι η Βίκυ Σταμάτη δραπέτευσε από το Δρομοκαΐτειο, ο δικηγόρος της, Φραγκίσκος Ραγκούσης.

«Χθες μίλησα τελευταία φορά μαζί της γύρω στις 9. Μου είπε ότι με ευχαριστεί για όσα έκανα για εκείνη και ότι δεν θα την εμποδίσει κανένας να είναι κοντά στο παιδί της. Ότι προτιμάει να είναι κοντά στο παιδί της παρά να πεθάνει στο Δρομοκαΐτειο σαν τρελή και εγκαταλελειμμένη» ανέφερε ο κ. Ραγκούσης.

«Έκκληση κάνω, την παρακαλώ προσωπικά… Ξέρει ότι όλοι στηρίζουμε την προσπάθειά της. Να επιστρέψει για να είναι πραγματικά κοντά στο παιδί της. Πριν από 4-5 μέρες σε κάποια αναφορά που είχα κάνει λέω ‘εάν κάποια αυτοκτονήσει θα είναι ανάξια μητέρα’. Και μου έκανε παρατήρηση, μου λέει ‘πώς με λες ανάξια μητέρα;’. Λέω μια μητέρα που φεύγει και εγκαταλείπει το παιδί της είναι ανάξια μητέρα έστω και μετά την αυτοκτονία. Γι’ αυτό κάνω έκκληση. Παρακαλώ πολύ να γυρίσει. Το παιδί της να σκεφτεί πρώτα. Το παιδί της την έχει ανάγκη. Το παιδί από τη μάνα ορφανεύει… Να γυρίσει πίσω» τόνισε ο κ. Ραγκούσης απευθύνοντας δραματική έκκληση προς τη Βίκυ Σταμάτη.

Δείτε το βίντεο από τον ΑΝΤ1:

Βρήκαν γράμμα στο δωμάτιο της Σταμάτη

Ένα γράμμα αφημένο στο κελί της Βίκυς Σταμάτη βρήκαν οι άνδρες της αστυνομίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, μεταξύ άλλων, στο γράμμα που άφησε η σύζυγος του Άκη Τσοχατζόπουλου πριν δραπετεύσει από το Δρομοκαΐτειο, ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «η μητέρα πρέπει να είναι με το παιδί της».

Οι αρχές, έχουν επικοινωνήσει και με τον αδερφό της, ο οποίος δεν γνωρίζει τίποτα.

Κούγιας: Δεν μου είπε ότι θα αποδράσει, μου είπε κάτι χειρότερο

Ο νομικός εκπρόσωπος της Βίκυς Σταμάτη, Αλέξης Κούγιας, επιβεβαίωσε ότι στην επικοινωνία που είχε χθες με τον ίδιο, του είπε ότι θα αυτοκτονήσει.

«Μίλησα μαζί της χθες, αμέσως μετά την απόρριψη της αίτησης, είπε κάτι χειρότερο, δεν είπε ότι θα αποδράσει», είπε στο Mega ο Αλέξης Κούγιας με τον Δημήτρη Καμπουράκη να τον ρωτά: «Είπε ότι θα αυτοκτονήσει;».

«Αυτό ακριβώς», απάντησε ο Αλέξης Κούγιας και συνέχισε: «Αυτό που γίνεται με την κ. Σταμάτη είναι πρωτοφανές. Χωρίς να δικαιολογώ την ενέργειά της, αυτό που έχει γίνει με την κ. Σταμάτη για τέτοιο έγκλημα η οποία είναι ο τελευταίος τροχός της αμάξης και όλοι είναι ελεύθεροι, είναι πρωτοφανές. Πρέπει να επιστρέψει αμέσως».

Δείτε το βίντεο:

Πρόεδρος Δρομοκαΐτειου: Κάποιος βοήθησε τη Σταμάτη

Ο Πρόεδρος του Δρομοκαΐτειου, Ισίδωρος Πρώϊος, τόνισε ότι η απόδραση της Βίκυς Σταμάτη, ήταν πιθανότατα υποβοηθούμενη.

Μιλώντας στην εκπομπή «Κοινωνία Ωρα Mega», ο πρόεδρος του Δρομοκαΐτειου Ισίδωρος Πρώιος εκτίμησε ότι η απόδραση ήταν πιθανότατα υποβοηθούμενη καθώς η κ. Σταμάτη φρουρούνταν σε τρεις βάρδιες ενώ η μπαλκονόπορτα, από όπου εικάζεται ότι δραπέτευσε, διέθετε λουκέτο.

Δείτε το βίντεο από το Mega:

 

Ραγκούσης: Να μην χάσει τη ζωή της. Το παιδί την χρειάζεται

Για τη ζωή της Βίκυς Σταμάτη φοβάται ο συνήγορος της Φραγκίσκος Ραγκούσης, ο οποίος τόνισε μεταξύ άλλων, ότι «Η Βίκυ Σταμάτη, ούτε λεφτά έχει, ούτε ρούχα έχει. Φοβάμαι ότι μπορεί να κάνει κακό στον εαυτό της».

«Δεν μπορεί να ζήσει ούτε μια ώρα στην παρανομία. όταν δραπετεύσεις σημαίνει ότι στήνεις ολόκληρο σχέδιο. Η Βίκυ Σταμάτη ούτε λεφτά έχει, ούτε ρούχα έχει. Φοβάμαι ότι μπορεί να κάνει κακό στον εαυτό της», τόνισε στο Mega ο Φραγκίσκος Ραγκούσης και συνέχισε:

«Δεν νομίζω να την βοήθησε κανείς άλλος. Οι άνθρωποι οι δικοί της είμαστε ελάχιστοι. Την επισκέπτονται 4-5 άτομα».

«Μου έλεγε ότι σκέφτεται να πάει στη Βουλή, να σταθεί απέξω, να κάνει την καταγγελία για το δράμα της», είπε ακόμα και πρόσθεσε: «Εμένα αυτό που με ενδιαφέρει είναι να μην επιβαρύνει τη ζωή της. Να μην χάσει τη ζωή της. Το παιδί την χρειάζεται».

Δείτε το βίντεο από το Mega:

ΕΔΕ για την απόδραση της Βίκυς Σταμάτη

Ένορκη διοικητική εξέταση αναμένεται να διαταχθεί, προκειμένου να διερευνηθούν οι συνθήκες απόδρασης της Βίκυς Σταμάτη, από το Δρομοκαΐτειο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο.

“Μακάρι να είναι καλά, αλλά δεν το νομίζω”, λέει η μητέρα της Βίκυς Σταμάτη

Έκκληση στην κόρη της να επιστρέψει, από όπου και αν είναι, απηύθυνε η Γεωργία Σταμάτη μη μπορώντας να κρύψει την αγωνία της για την κατάσταση στην οποία ενδεχομένως να βρίσκεται η Βίκυ Σταμάτη.

«Ήταν πολύ απελπισμένη», είπε η κ. Γεωργία στον τηλεοπτικό σταθμό Mega καλώντας την Βίκυ Σταμάτη να δώσει σημεία ζωής στέλνοντας την ευχή στην κόρη της.

«Μακάρι να είναι καλά αλλά δεν το νομίζω».

Δείτε το βίντεο του Mega: 

Ραγκούσης: Έχω τύψεις

“Θεωρώ υπεύθυνο τον εαυτό μου για την εξέλιξη αυτή” δήλωσε ο συνήγορος της Βίκυς Σταμάτη Φραγκίσκος Ραγκούσης.

“Έχω τύψεις γιατί με κάλεσε χθες και δεν πήγα” τόνισε ο κ. Ραγκούσης.

Δείτε το βίντεο από την εκπομπή “Happy Day”:

“Φοβάμαι μην κάνει κακό στον εαυτό της”, λέει ο αδελφός της Βίκυς Σταμάτη

Την αγωνία του για την τύχη της αδελφής του εξέφρασε ο Παναγιώτης Σταμάτης με δηλώσεις του στον τηλεοπτικό σταθμό Mega καλώντας την Βίκυ Σταμάτη να επιστρέψει στο Δρομοκαΐτειο.

«Επιβάλλεται να επιστρέψει στο νοσοκομείο. Είναι μια πράξη που έγινε εν βρασμώ», ανέφερε ο κ. Σταμάτης, ο οποίος συμπλήρωσε ότι η Βίκυ Σταμάτη το μόνο που έλεγε συνεχώς είναι ότι θέλει να επιστρέψει στο παιδί της.

Δείτε το βίντεο του Mega:

Ξεκλείδωτο το λουκέτο του δωματίου της Βίκυς Σταμάτη

Νέα στοιχεία έρχονται στο φως για τις συνθήκες απόδρασης της Βίκυς Σταμάτη. Σύμφωνα με πληροφορίες, το λουκέτο που είχε τοποθετηθεί στην πόρτα του δωματίου από το οποίο απέδρασε η Βίκυ Σταμάτη ήταν ξεκλείδωτο και όχι παραβιασμένο, όπως αρχικά διέρρευσε.

Η Βίκυ Σταμάτη είχε καταγγείλει επίθεση από φρουρό

Επίθεση από φρουρό του Δρομοκαϊτείου μέσα στο δωμάτιο της είχε δεχθεί η Βίκυ Σταμάτη, όπως κατήγγειλε η ίδια πριν από μια εβδομάδα μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό «E».

«Δεν μου επιτέθηκε, με έδειρε, με ξυλοκόπησε», είχε δηλώσει σε τηλεφωνική επικοινωνία μέσα από το νοσοκομείο ενώ είχε στείλει μήνυμα για την ψυχολογική της κατάσταση λέγοντας χαρακτηριστικά:

«Η ζωή μου κινδυνεύει από λεπτό σε λεπτό από τα ίδια μου τα χέρια».

Δείτε το βίντεο με το απόσπασμα από το «Ε»:

 

Κούγιας: Απέρριψαν την αποφυλάκιση επειδή πλέον είναι φτωχή

Για την απόδραση της Βίκυς Σταμάτη από το Δρομοκαΐτειο μίλησε ο συνήγορός της, Αλέξης Κούγιας, στην εκπομπή του Γιώργου Τράγκα στον Real Fm 97,8.

«Πρόκειται για μια τραγωδία. Αυτή είναι πλέον ένα ναυάγιο της ζωής. Και σε ναυάγιο της ζωής θα εξελιχθεί και το παιδί της έτσι όπως πάνε τα πράγματα», σχολίασε αρχικά και συνέχισε:

«Όταν γίνονταν αυτά κατά το κατηγορητήριο, η κ. Τσοχατζοπούλου δεν γνώριζε καν τον κ. Τσοχατζόπουλο. Δεν έχω συναντήσει ποτέ κατηγορητήριο που να αφορά τη γυναίκα του λαθρέμπορου καυσίμων, τη γυναίκα του εμπόρου ναρκωτικών, τη γυναίκα του οποιουδήποτε, να κατηγορείται. Η μοναδική γυναίκα και η μοναδική κόρη που κατηγορήθηκαν είναι του Τσοχατζόπουλου».

«Το δικαστήριο δέχτηκε ότι η κ. Τσοχατζοπούλου πάσχει ψυχικά. Δέχθηκε ότι ο χώρος στον οποίο νοσηλεύεται δεν είναι ο καταλληλότερος για να θεραπευθεί. Δέχθηκε ότι το παιδί της πάσχει παιδοψυχιατρικά λόγω της απουσίας του πατέρα και της μητέρας, δέχθηκε ότι η εξέλιξη της προσωπικότητας της δεν είναι η ιδανική για να μεγαλώσει ένα παιδί. Είπε όμως ότι παρόλα αυτά, δεν μπορούμε να απελευθερώσουμε την κ. Τσοχατζοπούλου, γιατί σίγουρα είναι φτωχή πια, δεν έχει δουλειά και άρα, θα ξανακάνει νομιμοποίηση χρημάτων».

Ακούστε το ηχητικό:

 

Κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση για την απόδραση της Σταμάτη

Της Άννας Κανδύλη

Κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση παρήγγειλε η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ευτέρπη Κουτζαμανη, για τις συνθήκες απόδρασης της Βίκυς Σταμάτη.

Με εντολή της προς τον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Εφετών (στο οποίο επισυνάπτονται σημερινά δημοσιεύματα στο διαδίκτυο), η κ.Κουτζαμάνη ζητά να αναλάβει εισαγγελέας εφετών την έρευνα για την εξακρίβωση των συνθηκών απόδρασης της συζύγου του Άκη Τσοχατζόπουλου και τη διακρίβωση της τέλεσης αξιόποινων πράξεων εκ μέρους των υπευθύνων για τη φύλαξη της ή και όποιων άλλων τυχόν εμπλεκομένων προσώπων.

Η εισαγγελέας ζητά να εξεταστούν μάρτυρες, να ληφθούν ανωμοτί καταθέσεις και να ενημερωθεί για το αποτέλεσμα της έρευνας με αιτιολογημένο πόρισμα.

 

 

 

Διαβάστε επίσης:

Ραγκούσης: Επιβεβαιώνω ότι δραπέτευσε η Σταμάτη

Γιατί απερρίφθη το νέο αίτημα αποφυλάκισης της Βίκυς Σταμάτη – ΒΙΝΤΕΟ

Οι ατέλειωτες ώρες της Βίκυς Σταμάτη στο κελί – ΦΩΤΟ

Κούγιας για τη Σταμάτη: Eπίκαιρη η παραίτησή μου 15 μήνες πριν

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ