Άφησαν ελεύθερο τον ύποπτο για την δολοφονία των αστυνομικών της ΔΙΑΣ(!)

Άφησαν ελεύθερο τον ύποπτο για την δολοφονία των αστυνομικών της ΔΙΑΣ(!)

 

 ΡΕΠΟΡΤΑΖ Μαρίνος Αλιφέρης 

Καταζητείται από την Ελληνική Αστυνομία ένας από τους τέσσερις προφυλακισμένους για τη δολοφονία αστυνομικών της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. τον Μάρτιο του 2011 στον Αγιο Ιωάννη Ρέντη.

Τότε η αστυνομία μετά από έρευνες δυο μηνών είχε καταφέρει να συλλάβει συνολικά τέσσερα άτομα τα οποία κατηγορήθηκαν ότι συμμετείχαν στην αιματηρή συμπλοκή. Μάλιστα είχαν σχηματιστεί δυο διαφορετικές δικογραφίες, η μια αφορούσε την ληστεία που είχε προηγηθεί νωρίτερα στις Αχαρνές και η δεύτερη για τη δολοφονία των αστυνομικών. Το δικαστήριο για τη ληστεία έγινε στα τέλη Οκτωβρίου και ένας από τους κατηγορούμενους αθωώθηκε για τη συμμετοχή του στη ληστεία. Όταν επέστρεψε στις φυλακές Κορυδαλλού όμως αφέθηκε ελεύθερος, παρόλο που σε βάρος του εκκρεμούσε η κατηγορία της ανθρωποκτονίας.

Όταν οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι συνειδητοποίησαν το λάθος ενημέρωσαν την Εισαγγελία και αυτή με την πλευρά της το Τμήμα Αναζητήσεων της Ελληνικής Αστυνομίας δίνοντας την εντολή για ενεργοποίηση του παλιού εντάλματος σύλληψης.

Παρόλο που αναζητείται από τα τέλη Οκτωβρίου δεν έχουν βρεθεί τα ίχνη με τους αστυνομικούς να πιστεύουν ότι μπορεί να μην βρίσκεται στην Ελλάδα.

 

Η ΕΔΕ

 

Για το συγκεκριμένο θέμα διατάχθηκε Ένορκη Διοικητική Εξέταση στις φυλακές Κορυδαλλού για τυχόν εμπλοκή υπάλληλου. Από την έρευνα δεν διαπιστώθηκε η παραμικρή εμπλοκή σωφρονιστικού στην υπόθεση και σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες το λάθος πιθανόν προέρχεται από τις Δικαστικές Αρχές.  

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ