ΑΔΜΗΕ: Επανασύνδεση της Άνδρου στο σύστημα μεταφοράς ενέργειας

Αποκαταστάθηκε η βλάβη στο σύστημα μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας της ‘Ανδρου, που προκάλεσαν την περασμένη Δευτέρα τα ακραία καιρικά φαινόμενα, ενώ τόσο η ‘Ανδρος, όσο και η Τήνος, ηλεκτροδοτούνται έκτοτε με την ενεργοποίηση της τοπικής μονάδας παραγωγής ρεύματος.

Όπως ανακοίνωσε ο ΑΔΜΗΕ, η βλάβη σημειώθηκε σε δύο σημεία του δικτύου και επιδιορθώθηκε χθες στις 3:30 σήμερα το μεσημέρι.

«Υπό τις ακραίες καιρικές συνθήκες που επικράτησαν στις Κυκλάδες τις προηγούμενες ημέρες και δεδομένου ότι δεν επιτρέπεται για λόγους ασφαλείας η παρέμβαση των τεχνικών του ΑΔΜΗΕ στις εναέριες γραμμές μεταφοράς όταν πνέουν θυελλώδεις άνεμοι, τα συνεργεία του Διαχειριστή μετέβησαν στο νησί αμέσως μετά την άρση του πολυήμερου απαγορευτικού απόπλου χθες το πρωί», αναφέρει ο Διαχειριστής και σημειώνει ακόμη ως προς την εξέλιξη της βλάβης τα εξής:

Εξαιτίας των ακραίων καιρικών φαινομένων, η ‘Ανδρος και η Τήνος παρέμειναν χωρίς ηλεκτρική τροφοδοσία από τις 07:30 τη Δευτέρα 6/1 έως τις 13:40 της ίδιας ημέρας. Η αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης εντός λίγων ωρών, κατέστη δυνατή χάρη στην άμεση κινητοποίηση και τη στενή συνεργασία ΑΔΜΗΕ, ΔΕΔΔΗΕ και ΔΕΗ, η οποία επέτρεψε την ταχεία εκκίνηση του Αυτόνομου Σταθμού Παραγωγής (ΑΣΠ) της ‘Ανδρου και την τροφοδότηση των φορτίων των νησιών μέσω του δικτύου του ΔΕΔΔΗΕ.

Η αδιάλειπτη τροφοδότηση συνεχίστηκε μέσω του ΑΣΠ έως και χθες το μεσημέρι, οπότε τα ηλεκτρικά φορτία των δύο νησιών επανήλθαν επιτυχώς στο Σύστημα Μεταφοράς. Ο ΑΔΜΗΕ σημειώνει ακόμη, ότι οι υποβρύχιες ηλεκτρικές διασυνδέσεις των δύο νησιών δεν υπέστησαν καμία βλάβη.

Μοιράσου το:
σχολίασε κι εσύ
Ροή
Lifestyle
Κοινωνία
Πολιτική

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.