Άδεια ειδικού σκοπού στον ιδιωτικό τομέα: Τι προβλέπει νέα εγκύκλιος

Εκδόθηκε η εγκύκλιος του υπουργού Εργασίας Γιάννη Βρούτση για τις διευκολύνσεις γονέων που εργάζονται στον ιδιωτικό τομέα με άδεια ειδικού σκοπού, όπως ήδη έχει συμβεί στον δημόσιο τομέα, στο πλαίσιο επαναλειτουργίας των σχολείων και των βρεφονηπιακών σταθμών.

Στην εγκύκλιο αναφέρεται ότι παρατείνεται η χορήγηση άδειας ειδικού σκοπού, που προβλέπεται στην Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου της 11/3/2020, για τους εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα, κατά τις ημέρες αναστολής λειτουργίας των μονάδων/δομών παροχής φροντίδας εκπαίδευσης, όπου είναι εγγεγραμμένα και φοιτούν τα τέκνα τους, όπως ίσχυε κατά την πλήρη αναστολή της λειτουργίας των σχολείων.

Άδεια ειδικού σκοπού χορηγείται και στην περίπτωση που τέκνο ή άτομο της οικογένειας ανήκει σε ομάδα αυξημένου κινδύνου ή νοσεί.

Αναφορά γίνεται στην εγκύκλιο και στην άδεια για την παρακολούθηση της σχολικής επίδοσης των παιδιών, τη χρήση της οποίας μπορούν να κάνουν οι γονείς, τις ημέρες και ώρες λειτουργίας των σχολείων, για τη διευκόλυνσή τους κατά την παράδοση και παραλαβή των παιδιών.

Διαβάστε ολόκληρη την εγκύκλιο

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ