ΑΔΕΔΥ:”Όχι” στην κατάργηση ΔΟΥ

ΑΔΕΔΥ:”Όχι” στην κατάργηση ΔΟΥ

Την κατηγορηματική αντίθεσή της στην προωθούμενη κατάργηση 127 εφοριών εκφράζει η ΑΔΕΔΥ, σημειώνοντας ότι στόχος είναι «η μείωση του Δημοσίου, η εκχώρηση αρμοδιοτήτων σε ιδιώτες και η μείωση του προσωπικού ακόμα και με απολύσεις».

Όπως επισημαίνει, η κατάργησή τους θα προκαλέσει την περαιτέρω διόγκωση της φοροδιαφυγής «των εχόντων και κατεχόντων», με δεδομένο ότι καταργούνται εφορίες σε νησιά με αυξημένη τουριστική κίνηση και μεγάλες οικονομικές συναλλαγές.

Υποστηρίζει ακόμη ότι θα ενταθεί η ταλαιπωρία των φορολογούμενων και ότι θα επιβαρυνθούν οικονομικά, καθώς θα αναγκάζονται να ταξιδέψουν για να εξυπηρετηθούν, ακόμα και για την πιο απλή υπόθεση (από την Άνδρο στην Παλλήνη, από την Πάρο στη Σύρο, από τη Μήλο στον Πειραιά, από την Κάρπαθο στη Ρόδο, από τη Λέρο στην Κω κ.ά.).

Τέλος, η ΑΔΕΔΥ αναφέρει ότι διαλύονται οικογένειες πολλών υπαλλήλων που αναγκάζονται να μετακινηθούν σε άλλες πόλεις, χωρίς κανένα λόγο και χωρίς να εξυπηρετείται το συμφέρον του Δημοσίου.

Εκφράζει επίσης την αλληλεγγύη της στους υπαλλήλους των ΔΟΥ και στις τοπικές κοινωνίες και δηλώνει τη συμπαράστασή της σε κάθε μορφή αγώνα που οργανώνεται από τους τοπικούς Φορείς, με στόχο την ανάκληση αυτών των αποφάσεων.   

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ