Αχιλλέας Μπέος: «Είναι τόφαλος, κάθεται σε ένα γραφείο και τρώει 7 σοκολατάκια την ώρα» – Αντιδράσεις για τις νέες δηλώσεις

Αντιδράσεις προκαλούν οι νέες δηλώσεις του Δημάρχου Βόλου, Αχιλλέα Μπέου σχετικά με την Προϊσταμένη Νεοτέρων Μνημείων Θεσσαλίας, Ρέα Γεωργίου. Ο κ. Μπέος επιμένει στον χαρακτηρισμό «τόφαλος» που τής έχει αποδώσει.

Αχιλλέας Μπέος: Γυναίκες μαζεύουν υπογραφές εναντίον του για «αήθη, σεξιστικό και ρατσιστικό λόγο»

Μάλιστα 550 γυναίκες από διάφορους επαγγελματικούς χώρους υπέγραψαν κείμενο – καταγγελία και κάνουν λόγο για σεξισμό, ενώ συγκεντρώνουν υπογραφές εναντίον του μέσω ηλεκτρονικής πλατφόρμας.

Ο Αχιλλέας Μπέος σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό Status 107,7 της Θεσσαλονίκης αρχικά εξήγησε τον λόγο που η κυρία Γεωργίου βρέθηκε στο στόχαστρό του. Όπως είπε «είχε υποβληθεί μια μελέτη. Ολοκληρώθηκε ένας φάκελος και ο δήμος διεκδίκησε και πήρε 760 χιλιάδες για δύο κυκλικούς κόμβους που είναι κομμάτι αναπόσπαστο σε ό, τι έχει να κάνει με το κυκλοφοριακό θέμα της πόλης. Κι αυτή η κυρία το απέρριψε. Ο κυκλικός κόμβος πού εμποδίζει; Και δεν θα τη ρωτήσω ξέρετε… Το κυκλοφοριακό θέμα, η άσφαλτος, τα πεζοδρόμια, οι δρόμοι, ανήκουν στον δήμο».

«Η ίδια έχει κάνει σωρεία παραβάσεων προς όφελος ιδιωτών, έχουν γίνει καταγγελίες, κι έρχεται τώρα εδώ, ξεκάθαρα για πολιτικούς λόγους, και απορρίπτει αυτούς τους κόμβους, δεν κάνει τη θετική εισήγηση» επισήμανε ο Αχιλλέας Μπέος.

Σε ερώτηση του δημοσιογράφου αν θα ζητούσε συγγνώμη από την κυρία Γεωργίου, ο δήμαρχος Βόλου ξεκαθάρισε: «Τι; Θα προσποιηθώ; Θα κάνω κάτι άλλο; Αυτός είμαι! Τόφαλος; Με κεφαλαία! Κάθεται σε ένα γραφείο και τρώει 7 σοκολοτάκια την ώρα! Και δεν χωράει από την πόρτα! Και κρίνει, να πούμε το μέλλον της πόλης! Τα 750 χιλιάρικα που χάσαμε».

«Η εμφάνιση δεν είναι κριτήριο, γιατί και η δική μου η εμφάνιση δεν είναι κριτήριο. Αλλά είμαι γλυκός στον κόσμο. Τους αρέσω. Ως εμφάνιση δεν είμαι κι εγώ ο πιο ωραίος άνδρας. Είμαι ο πιο άσχημος άνδρας. Δεν μετράει η εμφάνιση. Είναι σε θέμα χιούμορ, έτσι όπως εκφράζομαι, τα λέω. Και τι έγινε δηλαδή; Θα με κρίνουν τώρα εμένα οι – να μην τις / τους χαρακτηρίσω- επειδή είπα τόφαλος; Μην τρελαθώ! Εγώ θα κριθώ για το έργο μου, όχι γιατί είπα τόφαλο την κυρία Γεωργίου. Προς Θεού!» πρόσθεσε ο κ. Μπέος.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ