ΑΧΕΠΑ: Καταγγελία για σεξουαλική παρενόχληση ασθενούς από φυσιοθεραπευτή – Διατάχθηκε ΕΔΕ

Ένορκη διοικητική εξέταση διέταξε η διοίκηση του πανεπιστημιακού νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ της Θεσσαλονίκης, προκειμένου να διερευνηθεί καταγγελία για σεξουαλική παρενόχληση που φέρεται να υπέστη νεαρή ασθενής από φυσιοθεραπευτή, εργαζόμενο στο νοσηλευτικό ίδρυμα.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, το περιστατικό φέρεται να σημειώθηκε την προηγούμενη εβδομάδα, ενώ καταγγέλθηκε από άλλον εργαζόμενο στο νοσοκομείο. Η φερόμενη ως παθούσα ή κάποιο πρόσωπο του περιβάλλοντός της δεν προέβη μέχρι στιγμής σε καταγγελία, όπως δήλωσε ο διοικητής του ΑΧΕΠΑ Παναγιώτης Παντελιάδης ξεκαθαρίζοντας ότι εφόσον από την ΕΔΕ διαπιστωθεί το παραμικρό, τότε το πόρισμα θα σταλεί αμέσως στην αστυνομία.

Επί του θέματος τοποθετήθηκε στο grtimes.gr και ο πρόεδρος Εργαζομένων του νοσοκομείου, Χαράλαμπος Κοροξενός. «Δεν ξέρω ποιος είναι αυτός που φέρεται ότι έκανε την σεξουαλική παρενόχληση. Δεν έχει ακουστεί στο παρελθόν κανένα αντίστοιχο περιστατικό για το νοσοκομείο μας», τόνισε ο κ. Κοροξενός. Μάλιστα, όπως λέει πρόκειται για ένα πρωτοφανές περιστατικό σεξουαλικής παρενόχλησης και μάλιστα ο ίδιος λέει πως αμφιταλαντεύεται για το αν αληθεύει ή όχι.

Κάνοντας μία αναδρομή στο παρελθόν και στα τόσα χρόνια που εργάζεται στο Νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ, ο κ. Κοροξενός σημείωσε πως είχε ακούσει «για ένα παρόμοιο περιστατικό πριν από 33 χρόνια για κάποιον εργαζόμενο, το οποίο δεν επαληθεύτηκε ποτέ. Εκτός αυτού τόσα χρόνια ποτέ δεν έχει ακουστεί κάτι, τουλάχιστον επίσημα». Ωστόσο, και ο ίδιος περιμένει να ολοκληρωθεί η ΕΔΕ για να λάμψει η αλήθεια.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ