Αχαΐα: Συναγερμός για τον ποταμό Πείρο – Ανέβηκε επικίνδυνα η στάθμη του

Συναγερμός έχει σημάνει στις υπηρεσίες του Δήμου Δυτικής Αχαΐας και της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας από την άνοδο της στάθμης του νερού στον ποταμό Πείρο, στο ύψος της Παλαιάς Εθνικής Οδού Πατρών-Πύργου.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ιστοσελίδας thebest.gr, η στάθμη του νερού έχει ανέβει επικίνδυνα και πλησιάζει στα όρια ασφαλείας, ενώ εξαιτίας του μεγάλου όγκου υδάτων πλημμύρισαν χωράφια και αγροτικοί δρόμοι στον Αλισσό.

Λόγω αυτής της εξέλιξης έχει τεθεί σε επιφυλακή οι υπηρεσίες της πολιτικής προστασίας ενώ υπάρχει συνεχείς επικοινωνία μεταξύ της Πυροσβεστικής, της Περιφέρειας, του Δήμου Δυτικής Αχαΐας και των εκπροσώπων του τοπικού Συλλόγου Αλισσαίων.

Την ίδια ώρα, λόγω ενεργειών εκκένωσης του Φράγματος Αστερίου, αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Δήμος Πατρέων, οι κάτοικοι παρόχθιων περιοχών του ποταμού Πείρου και αυτοί που εργάζονται ή δραστηριοποιούνται στην ευρύτερη περιοχή της κοίτης του από σήμερα 13, μέχρι 30 Δεκεμβρίου θα πρέπει να αποφεύγουν να κινούνται, να παραμένουν και να εκτελούν οποιαδήποτε δραστηριότητα στις όχθες του ποταμού λόγω αυξημένου κινδύνου πνιγμού εξαιτίας παροχέτευσης μεγάλων ποσοτήτων νερού εντός της κοίτης του Ποταμού.

Πηγή: thebest.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ