8 συλλήψεις για αρχαία και λαθραία

8 συλλήψεις για αρχαία και λαθραία

Στον εισαγγελέα Ηρακλείου οδηγoύνται σήμερα οι οκτώ συλληφθέντες από τους Αγίους Δέκα που είχαν στην κατοχή τους από αρχαία νομίσματα μέχρι λαθραία τσιγάρα, όπλα και χασίς.

Η επιχείρηση των διωκτικών αρχών έγινε κατά τη διάρκεια της νύχτας της Τετάρτης προς Πέμπτη με έρευνες σε σπίτια, μάντρες και αυτοκίνητα των δραστών και συνελήφθησαν συνολικά οκτώ άνδρες ηλικίας από 22 έως και 65 ετών, για παράβαση του νόμου περί αρχαιοτήτων, κατοχής ναρκωτικών ουσιών και για παράνομη οπλοκατοχή, κατά περίπτωση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, συνελήφθησαν ένας πατέρας με το γιο του που είχαν στην κατοχή τους 15 αρχαία νομίσματα, δύο άλλοι είχαν στην κάτοχοι τους ένα πιστόλι κρότου και επτά κροτίδες, αρκετά πλήρη φυσίγγια καθώς και ένα πτυσσόμενο γκλοπ.

Ο πέμπτος της παρέας είχε στην κατοχή του ένα μικρό αρχαίο κιονόκρανο, καθώς και 6,9 γραμμάρια χασίς. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, στα χέρια ενός από τους συλληφθέντες βρέθηκε και κατασχέθηκε ένα ακόμα αντικείμενο ελληνιστικής περιόδου καθώς και μία πήλινη βάση φιάλης υστεροβυζαντινής περιόδου (15ου αιώνα).

Πηγή: prismanews.gr

 

Μοιράσου το:
σχολίασε κι εσύ
Ροή
Lifestyle
Κοινωνία
Πολιτική

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.