Αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αττικής: Η πυρκαγιά στα Βίλια δεν έχει οριοθετηθεί – Πρέπει να έρθουν και άλλα εναέρια μέσα

Για την κατάσταση που επικρατεί με τη φωτιά που καίει στα Βίλια, μίλησε στο Mega ο αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αττικής, Λευτέρης Κοσμόπουλος.

«Δεν είναι καθόλου καλή η κατάσταση, είναι μια μεγάλη πυρκαγιά που καίει σε πευκόφυτη περιοχή και δεν έχει οριοθετηθεί» σημείωσε ο κ. Κοσμόπουλος, εκφράζοντας την ανησυχία του για τη συνέχεια της μάχης με τις φλόγες.

Όπως σημείωσε «επιχειρούν εναέρια μέσα, αλλά πρέπει να έρθουν και άλλα, έχει μεγάλη έκταση το δάσος και αν δεν οριοθετηθεί το μέτωπο, δεν θα σταματήσει η φωτιά».

Για τις περιοχές που έχει περάσει ήδη το μέτωπο της φωτιάς ο κ. Κοσμόπουλος υπογράμμισε ότι υπάρχουν πάρα πολλοί οικισμοί εκεί, όμως σημείωσε πως «η φωτιά καίει καθαρό δάσος». Παράλληλα, ανέφερε ότι έχουν σημειωθεί ζημιές σε σπίτια στον οικισμό του Αγίου Γεωργίου Βιλίων, ενώ τώρα το μέτωπο έχει περάσει προς τον Άγιο Γεώργιο Μάνδρας.

Τέλος, ο κ. Κοσμόπουλος επανέλαβε ότι δεν υπάρχει πρόσβαση για τις επίγειες δυνάμεις της Πυροσβεστικής στο δάσος, συνεπώς το μέτωπο θα πρέπει να έχει περιοριστεί μέχρι την ώρα που θα σταματήσουν να πετάνε τα εναέρια μέσα.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ