Φωτιά στην Κερατέα: Εκκενώνονται οικισμοί – ΦΩΤΟ – ΒΙΝΤΕΟ αναγνωστών

Φωτιά έχει ξεσπάσει στην περιοχή Μαρκάτι στην Κερατέα. Η φωτιά έχει αγγίξει τα σπίτια που βρίσκονται στην περιοχή, ενώ οι πυροσβέστες δίνουν μάχη με τις φλόγες. Πριν από λίγο εστάλη μήνυμα από το “112” για να γίνει εκκένωση του οικισμού. Από την Πυροσβεστική υπήρξε κινητοποίηση και ήδη επιχειρούν για τη κατάσβεση της πυρκαγιάς 38 πυροσβέστες με δύο ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 13 οχήματα και από αέρος 6 αεροσκάφη και 4 ελικόπτερα.

Στη συνέχεια εστάλη δεύτερο μήνυμα από το “112” για την εκκένωση του οικισμού Συντερίνα. Οι πολίτες που μένουν στην περιοχή καλούνται να μετακινηθούν προς την Ανάβυσσο. Το ίδιο μήνυμα εστάλη και για τους κατοίκους του Αγίου Κωνσταντίνου.

Όπως θα δείτε στο βίντεο που έστειλε αναγνώστης του enikos.gr τα εναέρια μέσα έχουν ριχτεί στη μάχη με τις φλόγες, για να μην κινδυνεύσουν τα σπίτια που βρίσκονται στην περιοχή.

Δείτε τον ανεφοδιασμό του ελικοπτέρου:

Μαύρος καπνός έχει καλύψει τον ουρανό, όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες και τα βίντεο που έστειλαν αναγνώστες του enikos.gr.

Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε σε χαμηλή βλάστηση στην περιοχή Μαρκάτι του Δήμου Λαυρεωτικής και άμεσα κινητοποιήθηκαν επίγειες και εναέριες δυνάμεις της Πυροσβεστικής. 

Την ίδια ώρα, με εντολή του αρχηγού της Πυροσβεστικής Στέφανου Κολοκούρη, μεταβαίνει στην περιοχή κλιμάκιο της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού για την διερεύνηση των αιτιών της πυρκαγιάς. Από πλευράς αστυνομίας, λόγω της πυρκαγιάς διεκόπη η κυκλοφορία των οχημάτων στην παλαιά λεωφόρο Κερατέας – Λαυρίου από την γέφυρα Αδάμ.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ