Φωτιά στην Εύβοια: Οι “κομάντο” της Πυροσβεστικής που πάλεψαν με τις φλόγες

Η φωτιά στην Εύβοια άφησε πίσω καταστροφές και πόνο, ωστόσο στη μνήμη των περισσότερων θα μείνουν και οι παράτολμες προσπάθειες των πυροσβεστικών δυνάμεων για να δαμάσουν τις φλόγες. Τρανταχτό παράδειγμα οι «κομάντο» πυροσβέστες. Αυτοί που πάλεψαν με τη φωτιά στη βόρεια Εύβοια στο βουνό Καντήλι. Οι άνδρες που πήγαν από τη θάλασσα και αναρριχήθηκαν σε απόκρημνη πλαγιά για να μπουν μέσα στο δάσος.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του LamiaReport, τους ηρωικούς πυροσβέστες μετέφερε σκάφος του Λιμενικού. Αποβιβάστηκαν στην ακροθαλασσιά και στη συνέχεια αναρριχήθηκαν με σχοινιά στο δάσος για να κατασβέσουν τις φλόγες.

Πρόκειται για πέντε μέλη της Ορειβατικής Ομάδας της 7ης ΕΜΑΚ από τη Λαμία και τέσσερις πυροσβέστες από το πεζοπόρο τμήμα της Στερεάς Ελλάδας. Επικεφαλής της επιχείρησης είναι ο Διοικητής ΔΙΠΥΝ Εύβοιας Πύραρχος Σίμος Αποστόλου.

Πρόκειται για ένα από τα πιο όμορφα δάση της χώρας και μάλιστα έχει χαρακτηριστεί ως περιοχή «Natura». Δυστυχώς ένα μέρος του πληγώθηκε βαριά από την καταστροφική φωτιά και τώρα υπάρχει ο φόβος των αναζωπυρώσεων.

Δείτε τις φωτογραφίες:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ