Φωτιές στην Ελλάδα: Η Τουρκία στέλνει δύο πυροσβεστικά αεροσκάφη

Η Τουρκία προστίθεται στις χώρες που αποστέλλουν βοήθεια στην Ελλάδα για την αντιμετώπιση των πυρκαγιών που εξακολουθούν να πλήττουν αρκετά μέρη της χώρας μας. Συγκεκριμένα, σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν τη Δευτέρα ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας με τον Τούρκο ομόλογό του, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, έγινε γνωστό πως δύο πυροσβεστικά αεροσκάφη από τη γείτονα, θα έρθουν στην Ελλάδα για να συνδράμουν στις προσπάθειες πυρόσβεσης, από τη στιγμή που οι φωτιές στην Τουρκία είναι υπό έλεγχο.

Ο κ. Δένδιας ευχαρίστησε τον Τούρκο ΥΠΕΞ, όπως άλλωστε έπραξαν χθες η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου και ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ευχαριστώντας όλα τα κράτη που έχουν στείλει βοήθεια στη χώρα μας.

Να υπενθυμίσουμε πως νωρίτερα ο κ. Δένδιας είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Ρώσο ομόλογό του, Σεργκέι Λαβρόφ, με τις δύο άνδρες να εξετάζουν η δυνατότητα αποστολής από τη Ρωσία στην Ελλάδα ενός ακόμη Beriev BE-200 προκειμένου να συνδράμει στις προσπάθειες κατάσβεσης των πυρκαγιών που πλήττουν τη χώρα.

Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε ο κ. Δένδιας, «είχα εκτεταμένη τηλεφωνική συνομιλία με τον Ρώσο ομόλογό μου S.Lavrov νωρίτερα σήμερα. Συζητήθηκε η καταπολέμηση των πυρκαγιών και ζητήθηκε να εξεταστεί η δυνατότητα να αποσταλεί ακόμα ένα Beriev BE-200 προκειμένου να συνδράμει. Επίσης εξετάστηκαν οι δυνατότητες εμβάθυνσης των διμερών σχέσεων Ελλάδας και Ρωσίας και στο πλαίσιο αυτό έγινε ανταλλαγή απόψεων για προσεχείς επισκέψεις το φθινόπωρο. Συζητήθηκαν επίσης οι σχέσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης με τη Ρωσία και η δυνατότητα συνεργασίας σε θέματα πολιτικής προστασίας».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ