Φλέγεται και η Μάνη – Νέες εκκενώσεις οικισμών – ΦΩΤΟ – ΒΙΝΤΕΟ

Σε πύρινο κλοιό βρίσκεται η Ανατολική Μάνη. Σύμφωνα με την ιστοσελίδα lakonikos.gr, δόθηκε εντολή προληπτικής εκκένωσης για τους οικισμούς Βαθύ και Σκουτάρι και Μαυροβούνι στο Δήμο Ανατολικής Μάνης. Όπως όλα δείχνουν η φωτιά επεκτείνεται πολύ γρήγορα με την Πυροσβεστική και Λιμενική Αρχή Γυθείου να ενημερώνουν τον κόσμο να εγκαταλείψει τις οικίες του.

Νωρίτερα δόθηκε εντολή άμεσης εκκένωσης για τα χωριά Σκαμνάκι και Καρβελάς, καθώς η φωτιά πλησίαζε με ορμή τους οικισμούς.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα report24.gr, η πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Ανατολικής Μάνης Γεωργία Λυροφωνη μιλώντας στο OPEN TV έκανε λόγω για εκκένωση 8 οικισμών, ενώ αναφέρθηκε στη νέα εντολή για εκκένωση των ξενοδοχείων στην παραλία Μαυροβουνίου. Επίσης σημείωσε ότι, παρά τις εκκλήσεις, δεν πέταξε κανένα εναέριο σήμερα και έστειλε το μήνυμα ότι εάν δεν πετάξουν και αύριο, τότε η πυρκαγιά θα έχει καταστροφικές συνέπειες.

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις αναμένεται να δώσουν ολονύχτια μάχη με τη φωτιά προκειμένου να μην εισέλθει σε περισσότερα χωριά.

Η φωτιά φαίνεται καθαρά και από την Αρεόπολη, σύμφωνα με την ιστοσελίδα report24.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ