Πύρινος εφιάλτης στην Εύβοια: Μάχη σε τρία μέτωπα – Νέες ΦΩΤΟ αναγνώστη

Δύσκολη είναι η νύχτα στην Εύβοια εξαιτίας της μεγάλης φωτιάς στον Δήμο Μαντουδίου Λίμνης Αγίας Άννας. Όπως φαίνεται στις φωτογραφίες που έστειλε αναγνώστης στο enikos.gr, η φωτιά καίει ασταμάτητα με τη νύχτα να έχει γίνει… ημέρα από τις φλόγες που ξεπηδούν από παντού. Οι πυροσβεστικές δυνάμεις συνεχίζουν το έργο της κατάσβεσης ενώ κάτοικοι και τοπικοί φορείς βρίσκονται στο… πόδι, προσπαθώντας να περισώσουν ό,τι μπορούν.

Μιλώντας στο evima.gr, ο δήμαρχος Γιώργος Τσαπουρνιώτης έκανε λόγο για “ολοκαύτωμα”. Όπως είπε χαρακτηριστικά, “μιλάμε για ολοκαύτωμα στην περιοχή. Η φωτιά αυτή τη στιγμή καίει ασταμάτητα και τα μέτωπα είναι τρία. Το ένα μέτωπο καίει στο μέσα χωριό Χρόνια, το άλλο στο Μουρτιά και το τρίτο μέτωπο κινείται απειλητικά προς το Μοναστήρι του Οσίου Δαυίδ. Η καταστροφή είναι τεράστια καθώς καίγεται ένα υπέροχο δάσος ενώ κάηκαν επιχειρήσεις, σπίτια και αυτοκίνητα. Η καταγραφή όταν γίνει θα είναι τραγική. Η νύχτα θα είναι πολύ δύσκολη διότι η φωτιά δεν σταματά». Η φωτιά ξεκίνησε το απόγευμα της Τρίτης από την περιοχή της Δάφνης και γρήγορα επεκτάθηκε στα διπλανά χωριά.

Η φωτιά έκαψε ό,τι βρήκε μπροστά της

Στη θάλασσα σταμάτησαν οι φλόγες στον οικισμό Σηπιάδα Δυτικά της Λίμνης στην Εύβοια αφού στην πορεία τους μέχρι εκεί, έκαψαν ό,τι βρήκαν μπροστά τους, είτε πρόκειται για σπίτια, είτε πρόκειται για τουριστικές εγκαταστάσεις, είτε πρόκειται για δάσος, όπως μετέδωσε η ΕΡΤ.

Η φωτιά κατέβηκε με μεγάλη δύναμη από το βουνό και μπόρεσε να ξεπεράσει και την τελευταία «ζώνη άμυνας» που είχαν στήσει οι πυροσβέστες κατά μήκος του παραλιακού δρόμου που οδηγεί από τη Λίμνη στις Ροβιές. Η ορμή της φωτιάς ήταν μεγάλη πέρασε το δρόμο και έκαψε ό,τι μπορούσε να βρει μπροστά της. Λίγο πριν οι πυροσβέστες συγκεντρώνοντας ένα μεγάλο μέρος των δυνάμεων τους έδωσαν μεγάλη μάχη και δεν επέτρεψαν να περάσουν οι φλόγες στον οικισμό Χρόνια 2 χιλιόμετρα μετά τον οικισμό Σηπιάδα.

Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει καταγραφή των ζημιών αλλά εκατοντάδες είναι οι άνθρωποι οι οποίοι δεν έχουν πού να περάσουν το βράδυ τους και πριν από λίγο έγινε γνωστό ότι ήδη έχουν μισθωθεί 150 κλίνες σε διάφορα ξενοδοχεία για αυτούς που θα ήθελαν να περάσουν το βράδυ μακριά από τα σπίτια τους.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ