Φωτιά στην Αχαΐα: Απομακρύνθηκαν από τις παραλίες οι λουόμενοι, ηχούν οι καμπάνες

Δύσκολη είναι η κατάσταση που επικρατεί στη Ζήρια, στην Αχαΐα, λόγω της μεγάλης φωτιάς που βρίσκεται σε εξέλιξη από νωρίς το μεσημέρι. Ήδη έχει δοθεί εντολή για εκκένωση τριών οικισμών, καθώς οι φλόγες βρίσκονται σε κοντινή απόσταση. Μήνυμα μέσω του 112 έλαβαν όσοι βρίσκονται στη Ζήρια, τις Καμάρες και το Λαμπίρι, όπου σύμφωνα με το tempo24.news χτυπούν και οι καμπάνες, ώστε να απομακρυνθούν οι κάτοικοι. Την ίδια στιγμή, οι λουόμενοι έφυγαν άρον-άρον με τα αυτοκίνητα τους από τις παραλίες της Αιγιάλειας.

Οι εικόνες είναι συγκλονιστικές:Την ίδια ώρα σε ετοιμότητα βρίσκονται τα νοσοκομεία σε Ρίο και Αίγιο, εφόσον προκύψει η οποιαδήποτε ανάγκη, έπειτα από συντονισμό του Διοικητή της 6ης ΥΠΕ Γιάννη Καρβέλη, των διοικήσεων των νοσηλευτικών ιδρυμάτων και του ΕΚΑΒ. Μονάδες του ΕΚΑΒ βρίσκονται στο σημείο.

Στο σημείο βρίσκονται και επιχειρούν ισχυρές επίγειες και εναέριες δυνάμεις της Πυροσβεστικής. Συγκεκριμένα, στη μάχη με τις φλόγες έχουν ριχτεί 95 πυροσβέστες με τέσσερις ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 33 οχήματα, το ΜΕΤΠΕ και συνδράμουν υδροφόρες των ΟΤΑ. Από αέρος πραγματοποιούν ρίψεις νερού τέσσερα αεροσκάφη και τέσσερα ελικόπτερα. 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ