Μαίνεται η μεγάλη φωτιά στην Κρήτη – Ενισχύθηκαν οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής

Μαίνεται η μεγάλη φωτιά που έχει ξεσπάσει στην τοπική κοινότητα της Πρίνας του Αγίου Νικολάου στην Κρήτη με τους άνδρες της Πυροσβεστικής να δίνουν ολονύχτια μάχη με τις φλόγες.

Με το πρώτο φως της ημέρας οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής ενισχύθηκαν και αυτή την την ώρα επιχειρούν 90 πυροσβέστες με 6 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 20 οχήματα και 3 πυροσβεστικά ελικόπτερα ενώ υπάρχει συνδρομή από υδροφόρες και μηχανήματα ΟΤΑ.

Αργά το βράδυ ο δήμαρχος Ιεράπετρας απηύθυνε έκκληση προς τους δημότες:

Παρακαλούνται οι δημότες να περιορίσουν τις άσκοπες μετακινήσεις προς τις περιοχές του Φράγματος, της Καλαμαύκας, της Πρίνας, της Μακρυλιάς και των Μεσελέρων, όπως και να απομακρύνουν τα σταθμευμένα αυτοκίνητα από τα παραπάνω οδικά δίκτυα, προκειμένου να διευκολύνουν την προσβασιμότητα των πυροσβεστικών οχημάτων, της Πολιτικής προστασίας, των υπηρεσιών του Δήμου και των εθελοντών προς τις εστίες της φωτιάς.

Το μέτωπο είναι μεγάλο και προβλέπεται μια δύσκολη νύχτα, καθώς στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι. Ιδιαίτερα η περιοχή γύρω από το φράγμα, η Καλαμαύκα και οι Μεσελέροι κινδυνεύουν περισσότερο από τη φωτιά και χρειάζονται περισσότερη βοήθεια από όλους μας. Όσοι επιθυμούν να βοηθήσουν το έργο της κατάσβεσης, παρακαλούνται να προσέλθουν και ακολουθώντας τις οδηγίες των αρμόδιων να συνεργαστούν με την Πυροσβεστική Υπηρεσία, τους Προέδρους των Κοινοτήτων και την Αντιδήμαρχο Πολιτικής Προστασίας, κα Μαρία Ρουμελιωτάκη.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ