Κραυγή αγωνίας από τον ιερέα που έχασε την κόρη του έπειτα από επέμβαση ρουτίνας – Ζητεί την παρέμβαση του υπουργείου Υγείας

Της Δήμητρας Πανανού

Έναν δύσκολο αγώνα, παρά το πένθος, έχει ξεκινήσει η οικογένεια της 15χρονης Γωγούς από τη Θεσσαλονίκη, που έχασε τη ζωή της μετά από επέμβαση για τοποθέτηση δακτυλίου στο στομάχι. Οι γονείς της άτυχης μαθήτριας, που έχουν καταθέσει μήνυση, καθώς πιστεύουν ότι ο θάνατός της οφείλεται σε ιατρικό λάθος, απευθύνουν μέσω της Realnews έκκληση για παρέμβαση του υπουργείου Υγείας στην υπόθεση, ώστε να τεθεί σε προσωρινή αργία ο γιατρός που τη χειρούργησε, τη στιγμή που πληθαίνουν οι καταγγελίες εις βάρος του.

«Στο βαρύ πένθος που βιώνουμε ως οικογένεια, υψώνουμε και μια κραυγή αγωνίας ώστε να είναι το αγαπημένο μας τέκνο το τελευταίο θύμα του μηνυομένου ιατρού», λέει ο πατέρας της 15χρονης Γωγούς, ιερέας Βησσαρίων, μην μπορώντας να κρύψει τον πόνο του και συνεχίζει: «Απευθύνουμε έκκληση προς τον Ιατρικό Σύλλογο και το υπουργείο Υγείας ώστε να ενεργοποιηθούν οι μηχανισμοί που δεν θα επιτρέψουν να έχει άλλος την τύχη της Γωγούς μας».

Παρέμβαση

Μετά τη δημοσιοποίηση του θανάτου της, που οφείλεται σε σηπτικό σοκ από πολυοργανική ανεπάρκεια, τα τηλέφωνα δεν σταματούν να χτυπούν στο δικηγορικό γραφείο της Κυριακής Πακιρτζίδου, δικηγόρου της οικογένειας της άτυχης μαθήτριας. Οι καταγγελίες ασθενών για ιατρικά λάθη του εν λόγω γιατρού συγκεντρώνονται και αξιολογούνται. Η κυρία Πακιρτζίδου δηλώνει ότι «στη συγκεκριμένη υπόθεση υπάρχουν πολλά έγγραφα και εμμάρτυρα αποδεικτικά στοιχεία που καταδεικνύουν σειρά πράξεων και παραλείψεων του μηνυομένου ιατρού, που οδήγησαν αιτιακά στον θάνατο της ανήλικης Γωγούς, κάτι το οποίο επιβεβαιώθηκε κατά τη νεκροψία-νεκροτομή, όπου παρέστη και ο διορισθείς τεχνικός μας σύμβουλος. Η οικογένεια επιθυμεί να αποδοθεί δικαιοσύνη όχι μόνο για τη μνήμη του παιδιού της, αλλά και για προστατευθούν και άλλοι άνθρωποι».

Στο πλαίσιο αυτό, η δικηγόρος ετοιμάζεται να αποστείλει επιστολή στο υπουργείο Υγείας, με την οποία ζητά να επιληφθεί του θέματος και να θέσει σε προσωρινή αργία, έως ότου εξεταστούν όλα τα στοιχεία της υπόθεσης, τον εν λόγω γιατρό για τον οποίο έχει συγκεντρώσει πολλά και επιβαρυντικά στοιχεία.

Διαβάστε εδώ ολόκληρο το δημοσίευμα της Realnews

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ