Πάρος: 18χρονοι με κορονοϊό παρέμειναν για 16 ώρες σε υπαίθριο πάρκινγκ – Δεν έβρισκαν δωμάτιο καραντίνας

Αίσθηση προκαλεί ένα περιστατικό που σημειώθηκε στην Πάρο, όπου έξι 18χρονοι, θετικοί στον κορονοϊό, αναγκάστηκαν να παραμείνουν επί ώρες στο υπαίθριο πάρκινγκ του κέντρου Υγείας του νησιού. Μάλιστα, δύο από τα παιδιά είχαν πυρετό ρίγη. Όλο αυτό το διάστημα δεν βρέθηκε ένα κατάλυμα για να τους φιλοξενήσει.

Το χρονικό

Όλα ξεκίνησαν το πρωί του Σαββάτου όταν δύο από τα έξι παιδιά ξύπνησαν με πυρετό και πήγαν στο κέντρο Υγείας της Πάρου, όπου υποβλήθηκαν σε τεστ και βρέθηκαν θετικοί στον κορονοϊό. Αφού διαπιστώθηκε ότι δεν έχρηζαν νοσηλείας, οδηγήθηκαν στο υπαίθριο πάρκινγκ και ενημερώθηκαν ότι θα μεταφερθούν σε ξενοδοχείο καραντίνας. Όμως χρόνος περνούσε και κάποια στιγμή το απόγευμα, δηλαδή έξι ώρες μετά, ο πατέρας ενός εκ των παιδιών κατάφερε να μιλήσει με έναν γιατρό από το Κέντρο Υγείας, ο οποίος, ανέλαβε τη μεταφορά των δύο παιδιών που είχαν πυρετό στο ξενοδοχείο καραντίνας.

Στο πάρκινγκ οδηγήθηκαν και τα άλλα τέσσερα παιδιά, που μετέβησαν λίγο αργότερα στο Κέντρο Υγείας και επίσης διαγνώστηκαν θετικά στον ιό. Υποτίθεται ότι θα μεταφέρονταν και αυτά στο ξενοδοχείο καραντίνας. Όμως από το ξενοδοχείο απάντησαν ότι δεν υπήρχαν διαθέσιμα δωμάτια και από εκεί άρχισε η αγωνιώδης προσπάθεια των γονέων για να βρουν κατάλυμα για τα παιδιά τους. Όλοι δήλωναν ότι είναι αναρμόδιοι. Τελικά οι γονείς επικοινώνησαν με την ΕΡΤ, ζητώντας βοήθεια. Η δημόσια τηλεόραση ενημέρωσε την Πολιτική Προστασία που αν και δεν είναι υπεύθυνη για τα ξενοδοχεία στα νησιά, ξεκίνησε την προσπάθεια για να βρεθεί χώρος να φιλοξενηθούν τα παιδιά. Ούτε τα ξενοδοχεία της Πάρου, ούτε κάποιο από τα ενοικιαζόμενα δωμάτια, ούτε η Εκκλησία, δεν βρήκαν να δώσουν τέσσερα κρεβάτια σε αυτά τα παιδιά που περίμεναν αβοήθητα επί 16 ώρες.

Τελικά, η Πολιτική Προστασία κατάφερε να βρει ένα ιατρείο όπου φιλοξενήθηκαν τα παιδιά από τις 2.30 π.μ. και τώρα με δικό της ελικόπτερο μεταφέρονται στην Αθήνα.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ