ΒΙΝΤΕΟ από την επεισοδιακή καταδίωξη διακινητών από το Λιμενικό στη Λευκάδα

Βίντεο από την καταδίωξη διακινητών στη θαλάσσια περιοχή της Λευκάδας, έδωσε στη δημοσιότητα το Λιμενικό. Τα ξημερώματα της Τετάρτης, άνδρες του λιμενικού επιχείρησαν να κάνουν έλεγχο σε σκάφος, που επέβαιναν 14 μετανάστες και είχε ξεκινήσει από τη Λευκάδα με προορισμό την Ιταλία,

Ωστόσο ο χειριστής του ταχύπλοου προσπάθησε να εμβολίσει το σκάφος του Λιμενικού, με αποτέλεσμα να ξεκινήσει καταδίωξη με προειδοποιητικές βολές. Ο Ουκρανός χειριστής μείωσε ταχύτητα κι έπεσε στη θάλασσα, όμως συνελήφθη, ενώ το σκάφος έκανε κυκλική πορεία μέχρι να ακινητοποιηθεί.

Ο έλεγχος έγινε στο πλαίσιο επιχείρησης που χειρίστηκε η Υποδιεύθυνση Οργανωμένου Εγκλήματος της Ασφάλειας Αττικής με τη συνδρομή του Λιμενικού. Αποκαλύφθηκε η δράση εγκληματικής οργάνωσης που έπαιρνε από 5.000 έως 7.000 ευρώ για να μεταφέρει μετανάστες στην Ιταλία. Οι συλληφθέντες είχαν γνώσεις ναυσιπλοΐας. Πρόκειται για δύο Ουκρανούς που ήταν οι καπετάνιοι, τρεις Ιρακινούς, έναν Τούρκο και δύο Έλληνες, οι οποίοι οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ