Συναγερμός από τη μεγάλη φωτιά στο Σέιχ Σου – ΦΩΤΟ και ΒΙΝΤΕΟ αναγνωστών

Μαύρος καπνός έχει καλύψει τη Θεσσαλονίκη από τη μεγάλη φωτιά που ξέσπασε νωρίς το μεσημέρι κοντά στο δάσος του Σέιχ Σου.

Συγκεκριμένα η πυρκαγιά ξέσπασε σε δασική έκταση στην περιοχή Αγίου Παύλου, του δήμου Νεάπολης Συκεών και άμεσα σήμανε συναγερμός στην Πυροσβεστική.

Ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις έσπευσαν άμεσα στην περιοχή ενώ στην κατάσβεση συνδράμουν και εναέρια μέσα. Ειδικότερα στο σημείο αυτήν την ώρα επιχειρούν 66 πυροσβέστες με 4 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 22 οχήματα, 6 αεροσκάφη και 2 ελικόπτερα.

Δείτε το βίντεο

Δείτε το βίντεο

Ο δήμαρχος Νεάπολης- Συκεών Σίμος Δανιηλίδης ανέφερε πριν λίγη ώρα στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι «η φωτιά δεν απειλεί κατοικίες. Είναι στο κομμάτι πάνω από τον περιφερειακό, κοντά στη λυόμενη βάση του πυροσβεστικού σώματος, στον κόμβο προς το Ζωολογικό Κήπο και πάνω. «Η φορά της φωτιάς είναι προς το εσωτερικό του δάσους, στο παρεκκλήσι του Αγίου Βασιλείου. Απευθύνω έκκληση προς τον κόσμο να μην κυκλοφορεί στον περιφερειακό και να μην πηγαίνουν άνθρωποι για λόγους περιέργειας προς το ξενοδοχείο (σ.σ. Φιλίππειο), ώστε να διευκολύνουν το έργο της Πυροσβεστικής. Είναι καλό που δεν φυσούν άνεμοι στην περιοχή. Όλες οι δυνάμεις του Δήμου βρίσκονται επί ποδός”.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ