Λέκκας στο enikos.gr: Έγιναν 30 σεισμοί στη Θήβα από το Σάββατο το μεσημέρι – Πού οφείλεται η δραστηριότητα

Αναστάτωση επικρατεί από το Σάββατο το μεσημέρι στη Θήβα όπου παρατηρείται έντονη σεισμική δραστηριότητα. Ο μεγαλύτερος σε μέγεθος σεισμός σημειώθηκε τα ξημερώματα της Κυριακής και ήταν της τάξεως των 4,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ. Ο o καθηγητής Δυναμικής Τεκτονικής Εφαρμοσμένης Γεωλογίας & Διαχείρισης Φυσικών Καταστροφών του ΕΚΠΑ, Ευθύμης Λέκκας μιλώντας στο enikos.gr τόνισε ότι «από χθες το μεσημέρι έχουν καταγραφεί 30 σεισμοί με μεγέθη μεταξύ 3,8 και 4 Ρίχτερ, οι οποίοι γίνονται αντιληπτοί από τους κατοίκους των Θηβών και ο μεγαλύτερος τα ξημερώματα έγινε αισθητός και στην Αθήνα».

Σύμφωνα με τον κ. Λέκκα, «έχουμε να κάνουμε με ένα σμήνος σεισμών με κύρια χαρακτηριστικά το μικρό μέγεθος και τους πολλούς σεισμούς». Όπως επισήμανε ο ίδιος, «δεν θεωρώ ότι θα έχουμε σεισμούς μεγαλύτερου μεγέθους, θα διατηρηθεί η σεισμικότητα σε αυτό το επίπεδο και θα αποσβεστεί», ενώ πρόσθεσε ότι «ο ΟΑΣΠ επιτηρεί την περιοχή και είμαστε σε συνεχή επικοινωνία και επαφή με τον Δήμο Θηβαίων σχετικά με τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν».

Ο κ. Λέκκας υπογράμμισε ακόμη ότι «δεν μας ανησυχεί ιδιαίτερα η σεισμική δραστηριότητα στη Θήβα» και εξήγησε ότι «υπάρχουν πολλά μικρά ρήγματα στην περιοχή που το καθένα δραστηριοποιείται και δίνει μικρού μεγέθους σεισμούς».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ